image


ALPENKRAAI (pyrrhocorax pyrrhocorax)
Behoort tot de familie van de KRAAIEN (Corvidae)




SOORTBESCHRIJVING
De alpenkraai vertoeft voornamelijk in de buurt van rotswanden, deze hoeven daarbij niet uitzonderlijk hoog te zijn.
In Spanje treft men de vogel zelfs aan in de laagvlakten.
Zijn voedsel bestaat voornamelijk uit insecten en kleine weekdieren. Hiemee worden de jongen ook grootgebracht. 






GELUID
Gelijkt op het geluid van de kauw  "tsjaauw"






VERSPREIDING
De alpenkraai komt voor in Zuid-en West-Europa.Men kan deze vogel talrijk aantreffen aan de Ierse kust en in de Alpen.
Standvogel







FORMAAT
40cm