English English - Engels

          Welkom...

Gaat de tekst te snel
plaats dan de muis op de
scroller. 

Beste vogelliefhebber.


          Dit is een pagina bedoeld om meer kennis te vergaren van de vogelwereld en meer specifiek van de europese zangvogels.Ik heb me beperkt tot de zangvogels die geregeld in Europa voorkomen, als gast of doortrekker of als broedvogel.
U kan op 2 manieren de vogels selecteren :1.Familiegroepen (hier kan men de zangvogels selecteren per familie , er zijn 18 familiegroepen.
                                                                          2.Selectie op naam

Om het geluid ,van de vogels,op de volgende pagina's te beluisteren heb je Flashplayer nodig
deze kun je hier downloaden
download flashplayer

Teken mijn gastenboek
  
Muziek:Omdat ik vele vragen krijg over de achtergrondmuziek op deze site volgt hier de uitvoerder - album - naam liedje van de introductiepagina.
De rest van de muziek kan ik niet bekendmaken.
Uitvoerder: Sweet People
Album: Some summer dream
Lied: Et les oiseaux chantaient
Verdere vragen over muziektitels of uploaden van mp3's worden niet beantwoord

 

De Europese cultuurvogels
Klik op het boek voor meer informatie.

 

Een bijzonder interessant boek voor iedereen die meer wil weten over Europese cultuurvogels. Er is duidelijk beschreven waar men op moet letten bij aanschaf van een vogel, welke ziektes kunnen voorkomen en welke soorten voeding er zijn. Ook komt de wetgeving aan bod die betrekking heeft op Europese vogels.

Een apart hoofdstuk is gewijd aan het kweken van vogels. Onderwerpen van nestbouw tot broedproces en het ringen van de jongen worden duidelijk uitgelegd. Interessant is de informatie over kleurmutaties bij Europese cultuurvogels.

Tenslotte vindt u een uitgebreid overzicht van verschillende soorten Europese cultuurvogels, compleet met adviezen over hoe elke soort het beste is te houden in de volière.

Een compleet en prachtig geïllustreerd boek voor iedere vogelliefhebber.