De Merel De Renesse De Schorre Ryckevelde Drie Fonteinen Hofstade Kazerne De Hemptinne De Kluis Kessel-Lo Gerhagen Kamp van Beverlo Sanicol De Weijervlakte Pijnven Vlasmeer Pijnven Bokrijk Genk Sportcentrum Sledderlo Zutendaal Citadel Stad Diest De Halve Maan Huizingen Meetshoven Kapelleberg Hertberg Bos van Hees Gruitroderbos Solterheide Schootshei Dilsenerbos Den IJzeren Paal De Saanhoeve Fort6-UIA

Naam: Gerhagen
Plaats: Tessenderlo (100%)
BVOS nr.: 31
Schaal: 1/10.000 en 1/15.000
Oppervlakte: 541 ha
Type: wedstrijd
Historiek: - 1978 verkenning: W.Mertens, H.Thys, M.Thys, F.Gillet
            tekening: F.Gillet
- 1983 herziening: F.Gillet; tekening: R.Vanaken
- 1987 herziening: F.Gillet; tekening: R.Vanaken
- 1991 herziening: F.Van de Moortel,C.Addiers, R.Vanaken
            OCAD tekening: B.Van de Moortel
- 1996 herziening: R.Aerts, R.Vanaken, B.Van de Moortel
            OCAD 4.09 tekening: B.Van de Moortel
- 2001 herziening: A.Callens, F.Van de Moortel
            OCAD 7.0 tekening: B.Van de Moortel
- 2005 gedeeltelijke herziening:
1e wedstrijd: 23 september 1979
Korte beschrijving: Samen met 'Bos van Hees' de eerste kaart van Omega.
Bosgebied enkele kilometers ten westen van het centrum van Tessenderlo en aansluitend bij de bossen van Averbode. Op de Zandberg, een oude landduin, werd de VVV-uitkijktoren opnieuw opgetrokken. Aan de zuidkant sluit deze kaart aan op de heide van de Houterenberg. Het gebied wordt veel gebruikt door wandelaars, joggers en fietsers.
Hoofdzakelijk naaldwoud met in het noordoostelijk deel enkele lage landduinen. Centraal een ven- en vijvergebied dat gedeeltelijk als beschermd natuurgebied geklasseerd is (zone die door niemand mag betreden worden). Veel paden. Onderbegroeiing kan op sommige plaatsen weelderig woekeren.
Jaarlijks wordt er in het laatste weekend van juli een bosloop georganiseerd ten voordele van het Bosmuseum gelegen aan de VVV-toren.
Map: