Wie ben ik:

 

img1.jpgAl erg jong raakte ik geboeid door de rol en werking van de psyche in de mens.  Door langdurige individuele en groepstherapie voelde ik steeds duidelijker en dieper hoe psyche, lichaam en  geest elkaar beïnvloeden. Ik zie en voel ze als energieën van een verschillende kwaliteit en densiteit, maar uitdrukkingsvormen van één en dezelfde oorspronkelijke energie. Door begrip, aandacht, sturing en standvastigheid krijgt men vat op de werking van deze energieën. Diepgaande verandering ,transformatie, kan dan plaatsvinden. 

 

 

 

 

Basisopleiding:

-Ergotherapie, specialisatie psychiatrie, Stedelijk Instituut voor Paramedische Beroepen,Gent

Psychotherapeutische opleiding:

-Psychotherapeute in de Bioenergetische Analyse,  een 5-jarige opleiding van het Internationale Institute for Bioenergetic Analysis, New York

Verdere opleidingen en modules:

-Practitionar in de Psychoenergetica (Intuïtieve Ontwikkeling),  een 2-jarige opleiding van Timotheus.

Modules : Eutonie,  Haptonomie, Palliatieve zorgen, Mindfulness, Yoga, Meditatie,

-Ik richtte mijn zelfstandige praktijk op in 1998 . Nu neem ik nog regelmatig deel aan post-formatieve opleidingen en aan intervisie- en supervisiegroepen.

Andere ervaringen:

Gedurende 9 jaar werkte ik in Namibië en Zimbabwe in de psychiatrie. Daardoor heb ik een speciale interesse in, en kennis gekregen over andere culturen en geloofsovertuigingen .Ik zet me dan ook graag in voor mensen met een andere etnische of religieuze achtergrond.

Lid van de volgende beroepsverenigingen:

SOBAB: Société Belge d’Analyse Bioénergetique

IIBA : International Institute of Bioenergetic Analysis

EFBA-P: European Federation of Bioenergetic Analysis

EABP: European Association  of Body Psychotherapy