provincie
boekenworm

SCHRIJFHETKORT.be

"Deze professionele mensen zullen jullie verhalen met genoegen lezen"


Over Edith Oeyen:

Edith is een leuke dame die zich enorm engageert voor alles wat met schrijven te maken heeft. Ze is voorzitster van de KVLS. Poëzie is als adem voor haar geest. Edith heeft een groot repertoire met ondermeer poëzie, kinderverhalen, toneelstukken en musicals. Alvast bedankt voor jouw inzet!

 

"Edith is één van de weinige integere dichteressen die ik op dit moment ken."
Hubert Van Eygen in 'Weirdo’s'

Meer informatie over Edith Oeyen kan je vinden op: www.edithoeyen.be.

 

Over Ina Stabergh:

Deze lieve dame heeft tal van jeugdromans en dichtbundels geschreven en is hiermee al meerdere malen in de prijzen gevallen. Ina zal de prijsuitreiking van "schrijf het kort" ook presenteren. Alvast bedankt, Ina!

 

 

Ingeborg Nijs(1999) in De vrijzinnige lezer over MASKERS: ”Ina Stabergh heeft het talent om zich in te leven in de wereld van de jongvolwassenen, dat moeilijke breekpunt tussen nét niet en nét wél op je eigen poten kunnen staan. Zij kan uitstekend beschrijven hoe problemen die voor volwassenen onbestaande zijn, voor adolescenten huizenhoog kunnen lijken. Want ouders kunnen over van die idiote dingen als naar de disco gaan, problemen scheppen, of lijkt dat maar zo? Haar hoofdpersonage is Vicky, een opgroeiend meisje die ... besluit op zekere dag op te stappen. Zij schrijft een afscheidsbrief aan haar ouders en vertrekt, de vrijheid tegemoet. Al liftend trekt zij naar Amsterdam, in het gezelschap van ene Anouk. Maar daar zullen uiteindelijk de maskers van de titel wel afvallen. Het resultaat hoeft daarom niet negatief te zijn... Ina Stabergh vermijdt bewust belerend te zijn, maar kan in heldere bewoordingen een problematiek uit de doeken doen.”

Meer informatie over Ina Stabergh vind je hier.

 

Over Daniël Depireux:

Daniëls repertoire bestaat voornamelijk uit jeugdboeken en poëzie. Hij schrijft ook kortverhalen. Als lid van de Koninklijke Vereniging van Limburgse Schrijvers zet hij zich in voor alles wat rond schrijven draait. Bedankt voor je inzet als jurylid, Daniël!