Beste Inwoner,

Een gedreven en vooruitziend sociaal beleid voor onze gemeente, zijn deelgemeenten, dorpen, wijken en buurten. Dat is waar uw nieuwe OCMW-ploeg voor staat.

Een OCMW is al lang niet meer het 'putje van de samenleving', waar mensen alleen belanden als ze nergens anders meer terecht kunnen.

Het is het sociale huis van onze gemeente. De plaats waar u raad en bijstand vraagt voor pakweg studietoelagen of het invullen van een belastingsaangifte. Maar ook voor ernstiger zaken zoals noodopvang na een brand of bij ernstige familiedrama's.

Daarnaast zijn er nog taken die we doen. Niet omdat het moet, maar omdat we vinden dat ze nodig zijn. Poetshulp bij bejaarden en gehandicapten, klussenhulp bij wie niemand heeft om een beroep op te doen, degelijke tweedehandskleertjes voor gezinnen die het niet breed hebben. En voor wie een dagje ouder wordt, maar daarom niet minder van het leven geniet, hebben we ontmoetingscentrum Kerklommer.

Voor jonge gezinnen en ouderen uit onze gemeente die op de private huurmarkt geen gedegen woning vinden, zijn er onze verschillende huisvestingsinitiatieven. Een persoonlijke oplossing voor elk sociaal thema.

Want dat wil uw OCMW zijn: niet om armoede en ellende af te dekken, maar om te zorgen dat iedereen een waardevol en menswaardig leven kan leiden.

En dat in een warme sociale gemeente.

Daar mag u mij en de OCMW-Raad op afrekenen!