De meesten blijven graag op hun vertrouwde plekje wonen, ook als het niet meer zo gemakkelijk is. Het OCMW helpt u zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen door u op onderstaande manieren thuis te helpen. Kent u iemand die best nog thuis kan wonen, maar niet alle taken zelf meer kan klaren, contacteer dan de Sociale Dienst.

Poetshulp
Deze OCMW-dienst helpt gezinnen, senioren en mindervaliden die - tijdelijk of definitief - niet meer kunnen instaan voor de schoonmaak van de woning. 23 poetsvrouwen helpen hiermee ruim 220 gezinnen. Per gezin kan om de 14 dagen een halve dag poetsdienst geboden worden.
Aan de hand van een financieel onderzoek door een maatschappelijk werker, wordt een bijdrage bepaald die door u dient betaald te worden. De overige werkingskosten worden bijgepast door het OCMW.

Meer info? Download hier het reglement van orde van de poetsdienst.

Klusjesdienst
Deze OCMW-dienst klaart kleine karweien en herstelwerkjes in de woning of er buiten. Als dit u niet lukt, geen beroep kunt doen op familieleden of kennissen en als u een beperkt inkomen hebt, doe dan een beroep op deze dienst.

Meer info? Download hier het reglement van orde van de klusjesdienst.

Winterhulp
Doe bij bar winterweer een beroep op deze dienst om de ergste noden te lenigen.
Ook hier wordt het te betalen uurloon bepaald aan de hand van een financieel onderzoek en worden de resterende werkingskosten aangevuld door het OCMW.

Warme maaltijden
Deze dienst is er voor hen die - tijdelijk of langdurig - nog moeilijk zelf warm eten kunnen bereiden. Deze maaltijden worden op maandag, woensdag en vrijdag thuis bezorgd. De bijdrage voor een maaltijd bedraagt op vandaag 5,50 euro. Het OCMW vult de rest aan.

Buurthulp
Bent u alleen? Woont u afgelegen? Voelt u zich eenzaam? Kunt u geen beroep doen op familie, kennissen of buren voor bezoek aan het ziekenhuis of voor kleine noodzakelijke boodschappen, zoals medicamenten of maaltijden,…
Of kent u iemand die hulp kan gebruiken. Neem dan contact op met de Sociale Dienst van OCMW De Haan op 050-43 51 46. Uw aanvraag zal discreet behandeld worden.