Het Lindenhof
Wie op zoek is naar een sociale woning in De Haan en deelgemeenten kan terecht bij de sociale bouwmaatschappij Het Lindenhof.

Sovekans
Sovekans is een sociaal verhuurkantoor dat woningen, appartementen en studio's huurt en verhuurt in verschillende gemeenten, waaronder De Haan. Eigenaars op zoek naar een waardevolle huurder en mensen op zoek naar een woning tegen sociale tarieven kunnen er terecht.

Sociaal patrimonium OCMW De Haan
In en rond onze kustgemeente valt het niet altijd mee om een degelijke woning voor een betaalbare huurprijs te vinden. Wij proberen door de uitbouw van een eigen patrimonium hieraan te verhelpen. Soms hebben we weet van huurwoningen aan een haalbare prijs. Reden te meer om ons hierover te contacteren.

Sociale huisvesting
Om het aanbod aan kwalitatief goede en toch betaalbare woningen - ook in de deelgemeenten - te vergroten, heeft het OCMW de volgende woningen ter beschikking:
· 11 gezinswoningen in Vlissegem,
· 3 woningen in Klemskerke en
· 45 appartementen in Residentie Zonnegloren in De Haan-Centrum.

Uw aanvraag komt op de inschrijvingslijst volgens de bepalingen van het nieuw Sociaal Huurbesluit
(12.10.2007).

Aangepaste woningen voor senioren
Om tegemoet te komen aan de noden van zelfredzame senioren, heeft het OCMW voorzien in:
· 10 aangepaste bejaardenwoningen in Wenduine en
· 32 comfortabele serviceflats in Service Residentie Kerklommer in De Haan-Centrum.

Steunmaatregelen
Huursubsidies-Installatiepremie
Wij kunnen u helpen bij de aanvraag van een installatiepremie of huursubsidies toegekend door de overheid of rechtstreekse OCMW-tegemoetkomingen in de huur.

Opvang in crisissituaties
Bij noodsituaties kunnen wij zorgen voor opvang in een crisiscentrum bij uithuiszetting of familiale problemen. Of voor een noodwoning bij bv. brand.