Sociale, administratieve en juridische bijstand
Weet u niet precies hoe uw pensioen of een studiebeurs aan te vragen? Bent u in orde met de zorgverzekering? Is uw belastingsbrief correct ingevuld? Tal van vragen waarmee elk van ons wel eens geconfronteerd wordt.
Voor deze en nog vele andere vragen kunt u bij ons terecht.

Verkeert u of iemand uit uw omgeving in een situatie waarin professionele bijstand nodig is, dan kunt u een beroep doen op de ervaring van de Sociale Dienst. Zij ontwarren voor u de knoop, helpen met het invullen van formulieren en staan u actief bij met advies.

Soms hebt u correct juridisch advies nodig. Wij kunnen u een eind op weg helpen. Desnoods verwijzen wij u actief door naar instanties die u bijstand verlenen, zoals het justitiehuis, de huurdersbond of een advocaat die gratis bijstand verleent (de vroegere pro-Deoadvocaat).

Voedselhulp
Als u het financieel wat moeilijker hebt, kunt u zich inschrijven bij de Sociale Dienst om tweemaal per jaar een voedselpakket te ontvangen. Deze voedselpakketten bestaan uit vlees, bloem, deegwaren, melk, ravioli, confituur,... en worden ons door de Europese Gemeenschapscommissie gegeven.