De bibliotheek

» Geschiedenis van de bibliotheek | » Het Archief

Het Grootseminarie Brugge beschikt over een omvangrijke en gespecialiseerde bibliotheek van meer dan 220.000 banden en 180 lopende tijdschriften.
Naast een zeer waardevolle collectie oude drukken en manuscripten is de bibliotheek op vandaag een levende bibliotheek in dienst van de opdracht van het Grootseminarie als studie- en vormingscentrum en ten dienste van al wie zich wil verdiepen in:

Voor documentatie bij de voorbereiding van liturgische vieringen en didactisch materiaal (handboeken godsdienst LO en SO, audiovisueel materiaal, hongerdoeken, prenten, religieuze spellen en strips enzovoort) verwijzen we graag naar het documentatiecentrum De Bron in Harelbeke

Toegang

De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk tijdens de kantooruren (9 - 16 uur), mits afspraak met de bibliothecaris (gesloten op wettelijke feestdagen).

Catalogus en ontlenen

Via de OPAC-Cataloog is de collectie online consulteerbaar (kies bij 몒oekresultaat beperken voor 멒rootseminarie Brugge). Werken uitgegeven voor 1900 kunnen voorlopig enkel gevonden worden via de steekkaartencatalogi in de Leeszaal. De gewone ontleningstermijn bedraagt 1 maand (verlengbaar). Kostbare boeken, werken uitgegeven voor 1800 en de Leeszaalcollectie (L-code) worden niet ontleend.

 ^  Top

Leeszaal

De bibliotheek beschikt over een ruime Leeszaal met werktafels, steekkaartencatalogi en een terminal om de elektronische catalogus te consulteren. Hier zijn basisnaslagwerken en de laatste jaargangen van de tijdschriften consulteerbaar.
Toegang na afspraak.

Dubbelenverkoop en aanwinstenmail

Iedere eerste woensdagnamiddag van de maand verkoopt de bibliotheek dubbels uit haar collectie. Enkele keren per jaar wordt een grote dubbelenverkoop georganiseerd. Nieuwe aanwinsten worden bekend gemaakt en voorgesteld in een aanwinstenmail.

Informatiefolder

Download hier onze informatiefolder waarin u alle praktische gegevens vindt.

Contactgegevens

Bibliothecaris: de heer Rony Garez
Hoofdbibliothecaris: prof. dr. Stefaan Franco
Google map
Grootseminarie Brugge
Potterierei 72
8000 Brugge


Tel. 050 / 33 03 62
Fax 050 / 33 05 21

E-mail: bib@grootseminariebrugge.be
Website: http://www.grootseminariebrugge.be

» Geschiedenis van de bibliotheek | » Het Archief |  ^  Top

 
Leeszaal
Leeszaal Leeszaal Leeszaal

Leeszaal van de bibliotheek