Fraeye historie


      Aan allen die dezen zullen zien

     ofte horen lezen, Saluyt

       Beste bezoeker,
       deze site is opgezet met als voornaamste bedoeling mij een speeltuintje te scheppen waarin ik rustig kan rondrommelen met xhtml, css, kleurcombinaties en experimenten.
Ook wel een beetje om favoriete links steeds bij de hand te hebben. Verwacht geen consistente look-and-feel doorheen de paginas.

... Tradisioneel aan Brugge is die veelkleurige stadsplein, klipstrate, perdewaentjies en natuurlik die Brugse kant. Hier is ook nog kantskole waar die kuns van kantknoop geleer kan word. Geen besoek aan Europa is volledig sonder 'n besoek aan Brugge nie. Ons neem al ons gaste daarheen, wees gewaarsku.  » Brugge

A Bigger Bang

Rode draad doorheen de verschillende pagina’s en onderwerpen is het opsnorren van aanvullende informatie bij een cursus voor toeristische gids in Brugge.
Een werkje aangevangen in de leuke omgeving van Damme lang voor ik wist dat Damme ooit de voorhaven van Brugge was. Tijl Uilenspiegel, weet je wel!
Bij mijn speurtocht naar relevante informatie valt het op dat veruit het leeuwenaandeel van interessante (nederlandstalige) sites te vinden zijn in Nederland. Niet onoverkomelijk tot aan de Bataafse republiek... Ook is het opvallend dat er over de geschiedenis van het gewest Brugge geen of weinig gebundelde informatie te vinden is op het www. Zelfs niet op de site van de Stad Brugge. Ik droom er dan ook van om ooit tijd te vinden een site als Haagste tijden samen te stellen over Brugge. zucht

Over toeristische gidsen en Gidsenverenigingen  »»

Mail » Suggesties en opmerkingen hier graag


Brugge is vir ons een van die mooiste en romantieste stede in Europa.


Get Firefox!  Wij surfen met de Firefox. Waarom?

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!

eXTReMe Tracker