Mary's Little Lamb is een vijfkoppige groep die alt.country en broeierige americana brengt en waarin de blazerssectie en de goudbruine stem van de zanger een prominente rol spelen.

De band bestaat sinds 2015 uit Bart Hendrickx (zang, gitaar, banjo), Bert Cuypers (contrabas), Mike Van Daele (drums), Kevin Van Hoof (trompet) en Stijn Cumps (trompet).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In december 2014 kwam hun debuutalbum 'Fortune & Chance' uit. Het album kon op mooie reviews rekenen. De nummers 'It Can't Go Wrong' en 'The Outlaw' werden gebruikt in de soundtrack van de fictiereeks De Ridder op Eén. Hun muziek was ook te horen in de docureeks De Fiscus in 2016. Een duidelijk bewijs van het filmische karakter van de muziek.

 

In februari 2017 wordt 'Elixir for the Drifter' uitgebracht op platenlabel Rootz Rumble. Dit nieuwe album van Mary's Little Lamb is een borrelende cocktail van muzikale stijlen. De band voert je langs een reeks uiteenlopende scenes, door donkere verhalen over vlucht, liefde, magie, verraad en verlies.

Op ‘Elixir for the Drifter’ laveert Mary's Little Lamb tussen grootse, door blazers en strijkers gespekte soundscapes en sober gearrangeerde, ingetogen nummers. Je hoort er songs met feestelijke latin- en texmexgeluiden, andere nummers geven een vette knipoog naar de spaghettiwesterns uit de jaren ’60.

3voor12 (NL): “Mary’s Little Lamb is misschien wel een van de beste en leukste Belgische bands op dit moment in hun genre. Ik durf het zelfs aan om te stellen dat Johnny Cash gedeeltelijk is gereïncarneerd in frontman Bart Hendrickx.”

 

Front-Taal: “Uitstekende band, aangevuld met een heel clever ingebrachte blazerssectie”

 

Info & booking: info@maryslittlelamb.be +32 (0)474 67 55 30