Contact Links Home
  Thema's   Proces- en projectbegeleiding   Vorming en training   Onderzoek   Wie is Nesma?   Projecten
  Wie is Nesma?  
     
 
  Nesma Consulting staat onder leiding van Katrien Van der Heyden. Er wordt regelmatig samengewerkt met andere consultants.
   
  Katrien Van der Heyden
   
  CV - Kort - Katrien Van der Heyden
   
 

Katrien Van der Heyden heeft een uitgebreide expertise opgebouwd omtrent academisch onderzoek, consulting, training en coaching.

Academisch/Onderzoek
De centrale thema’s waarrond ze werkt zijn gender en gelijke kansen, organisatieverandering en multiculturaliteit. Als socioloog werkte ze verscheidene jaren in Afrika, waarna ze onderzoeker werd aan de Universiteit Antwerpen. Via vrouwenstudies bracht ze de genderdimensie in haar werk. Ze is experte in de kwalitatieve onderzoeksmethode. Ze heeft verscheidene onderzoeken en publicaties op haar naam staan in verband met gender en interculturaliteit.

Consulting
Ze is momenteel actief als zelfstandige consulent doet emancipatie effectenrapportage met Europese, federale, Vlaamse, provinciale of lokale overheden. Daarbij begeleidt ze beleidsvorming en evalueert ze beleid dat werd uitgevoerd. Ze maakt ook deel uit van de Europse consultinggroep Engender.

Training en coaching

Vorming en training rond deze thema’s worden door haar gegeven, waaronder het vak interculturele communicatie aan de hogeschool in Mechelen (Crescendo). Tot slot heeft ze ook een bijkomende opleiding Transactionele analyse gedaan om veranderingsprocessen rond gender, diversiteit en multiculturele communicatie in haar werk te ondersteunen en geeft ze individuele coaching en counseling.

Publicatie

Is bont en blauw een mannenkleur?

‘Is bont en blauw een mannenkleur?’ (Engelse titel: Is Black and Blue a men’s colour?)
Uitgever: Witsand, 2018.

Werkervaring
Sinds 2002 - Zelfstandige Consulent
1996 - 2005 Onderzoeker Universiteit Antwerpen (Fac. Pol. & Soc.)

Lees meer over de gerealiseerde projecten van Katrien Van der Heyden

Cliënten
Overheden op alle niveaus (Europees, Federaal, Vlaams, Provinciaal, Steden en Gemeenten) en de sociale (non) profit sector.

Membership
Senior consultant at: Engender vzw - www.engender.eu
Member of the European Men Engage network
Vice-charwomen of the Belgian MenEngage network

   
   
   
 
     
 
 
 
 
  © 2019 Nesma Consulting - Katrien Van der Heyden - www.nesmaconsulting.be