Bemanning

Douglas Frederick William Norton Goose

  • England

  • sergeant

  • board shooter, radio-operator 1280431 - 408 Sqdn Royal Air Force, volunteer reservist

  • 19 years of age

  • grave 3

Douglas Frederick William Norton

Douglas Frederick William Norton

 

Familie nieuws

De staartschutter, Sgt Douglas Fréderick William Norton, was geboren in Ipswish en werd nauwelijks 19 jaar oud.
Van jongsaf bleek hij een muzikaal talent te zijn, hij kon verscheidene instrumenten op het gehoor bespelen en als tiener musiceerde hij reeds in een bandje in Ipswich. (The Melody Makers)

The Melody Makers

The Melody Makers

Verder kon hij zijn familie en vrienden amuseren met allerhande goocheltrucs. Douglas werkte in een tabaksfabriek waar hij een jong meisje, Marjorie, leerde kennen.
Via de radio vernam hij dat de RAF radiotelegrafisten recruteerde. Op 16 juli 1940 werd hij bij de Britse luchtmacht ingelijfd. Een jaar later begon hij zijn operationele carriére in het 50 Sqdn, maar hij werd algauw naar het Canadese 408 Sqdn overgeplaatst. Dit was erg tegen zijn zin, hij was liever in een 'Brits' Squadron gebleven, maar hij moest inzien dat hij als sergeant-vrijwilliger nauwelijks inspraak had. Tijdens zijn verlof wilden hij en Marjorie huwen, maar Douglas' moeder verhinderde dit. Zij zag in dat de toekomst voor haar zoon, en voor zo'n jong koppel, erg onzeker was. Misschien was het moeders intuítie, maar Douglas zou inderdaad nooit terugkeren. Zijn negende missie eindigde samen met de bemanning te Westkerke. Daar rust hij nog steeds met zijn piloot, P/O John Wilson. (RCAF, 27 jaar ) Het gezin Wilson zou tijdens de oorlog nog een tweede zoon verliezen; nl. de boordschutter/radiotelegrafist Sgt Douglas Markall (21 jaar)

Groepsfoto

De neusschutter, Sgt. Douglas Norton, hier tijdens zijn opleiding als boordschutter op de Hampden (foto:derde rij, tweede van links)

 

© 2010 - Kleinste oorlogskerkhof- alle rechten voorbehouden