maandag, juli 12, 2004

Nobelprijs


Philip Hoorne is de Vlaamse dichter die als eerste een plek kreeg in de befaamde Sandwich reeks van Gerrit Komrij (trouwens: wat een vreselijke naam voor een reeks, het doet me denken aan die Zwarte Beertjes pockets) De eerste keer dat ik iets van hem las was in een artikel naar aanleiding van die publicatie. Ik herinner me dat ik het meteen erg goed vond. Als je hier een aantal gedichten leest, zie je meteen wat ik bedoel.

En net zoals Komrij plek maakte voor hem in zijn reeks, krijg ik nu 500 tekentjes op Hoorne's weblog: "Kermis". Op een voorwaarde schrijft hij: "Zolang hij maar niet de Nobelprijs Literatuur wint in een jaar waarin ik tweedes word, vind ik het allemaal goed". En zolang Hugo Claus hem maar niet krijgt, vind ook ik dat prima.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?