Middelkerke

Halverwege de kustlijn ligt Middelkerke, een familiegerichte badplaats met heel wat ontspanningsmogelijkheden.

Wie op de zeedijk wandelt, kan er niet naast kijken. Het gezelligste Casino van België nodigt u uit voor een bezoek. De Baccarazaal is het unieke decor voor allerlei muzikale optredens en evenementen.

Naast talloze, eigen culturele manifestaties is Middelkerke ook de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van het hinterland. Het vlakke landschap achter de kust biedt een weids uitzicht. Goudgele akkers, groene weiden… een paradijs voor wandelaars, ruiters en fietsers…

Als kindvriendelijke gemeente vindt u overal in Middelkerke wel een manier om met de kinderen plezier te maken. Speelpleinen, agoraspace, skaterampen, glijbanen om het strand te bereiken, speeltuin op het strand,...

Voor wie door de natuur gefascineerd is, zijn er de Waranduinen. Dit duinengebied tussen Middelkerke en Westende beslaat ruim 32,6 hectare en wordt beheerd door Natuurpunt. Vlak aan de zee loopt deze smalle duingordel over een lengte van ongeveer 2,2 km en een breedte van 185 m. Langs verharde paden heb je een mooi zicht over het reservaat. Maar wil je er meer over weten dan moet u zeker eens een geleide wandeling volgen. Maar natuurlijk blijft de zee de grootste troef van Middelkerke. Zandkastelen bouwen met de kinderen, wandelen, sporten… alles is hier net iets leuker.

Middelkerke heeft een heel breed aanbod aan sportmogelijkheden. Hier staat het leven overigens nooit stil, want de dienst voor Toerisme organiseert het hele jaar door activiteiten. Enkele van de meest in het oog springende zijn het visweekend en bierweekend in juni, het stripfestival en Happy Kids-weekend in de zomervakantie en in het najaar het Landbouwweekend en het Champagneweekend.