Geen betere leermeester dan de tijd (Menander)

Poëzie in de klas

Ook voor het jonge geweld kan het leven niet snel genoeg gaan. Vluchtige ontmoetingen, snelle berichtjes, jachtige muziek en flitsende clips.  Zelfs in het weekend zijn we echte stresskonijnen aan het worden... In de eenvoud van alledag gaat Erik Burke op zoek naar manieren om de tijd opnieuw naar onze hand zetten.

Hoe rustgevend is een kapstok? En bak je ook poëzie in de keuken? De voorstelling is uniek want de leerlingen kiezen mee, wat ze willen horen. Of ze dat leuk vinden? Klik hier om enkele reacties te lezen!

Met "Prioritijd" bewijst Erik Burke opnieuw dat poëzie niet elitair hoeft te zijn. Literatuur staat hier letterlijk dicht bij de leerlingen, want de acteur komt gewoon in de klas spelen. Er is ook een aanvullende lesmap en nabespreking beschikbaar. Prioritijd is geschikt voor leerlingen van de derde graad secundair. Maximaal 50 leerlingen per voorstelling. Duurtijd 45 minuten.

Speciaal voor "Prioritijd" werd rond poëzie en het thema "tijd" een LESMAP uitgewerkt die u gratis kunt downloaden. De lesmap is beschikbaar in .pdf formaat en bestaat uit twee delen. Klik hier om deel 1 (1,3 MB) te downloaden en hier voor deel 2 (2,6 MB)! De lesmap (18 blz) kan u ook per post worden toegestuurd, in dat geval worden wel de print- en verzendingskosten in rekening gebracht.

ACTUEEL! Hoe actueel de voorstelling wel is, merkt u meteen als u het voorwoord leest bij KLASSE 194 van april 2009. Klik hier om het voorwoord nog eens te lezen.

Andere voorstellingen

Wilt u graag meer weten over de andere beschikbare schoolvoorstellingen van Erik Burke? Surf dan naar VertederDingen of Adres Onbekend!

Snel naar korte inhoud!

In de klas
Haastig naar praktische info!
Vlug vlug naar de downloads!
Contact nemen. Waar wacht je op?