toneel : Soldaat Peaceful

In de Eerste Wereldoorlog werden bijna 300 soldaten van het Britse leger en het leger van het Gemenebest geëxecuteerd door een vuurpeleton. Sommige voor desertie, sommige voor lafheid, enkele alleen maar omdat ze op hun post in slaap waren gevallen. De krijgsraden duurden kort  en meestal was er geen verdediging voorzien voor de beklaagden.

IMG 9916

Oorlog maakt veel stuk. Maar soms staat er iemand op die zegt: het is genoeg geweest. Tot hier en niet verder. Tommo was een veel te jonge soldaat tijdens de Grote Oorlog en hij zou niets liever willen dan vergeten. Maar één keer per jaar moeten de herinneringen hun kans krijgen. Warme herinneringen, gelukkig, aan zijn jeugd op het platteland. Met Molly en Dikke John. En grote broer Charlie, altijd Charlie. En dan die oorlog, even genadeloos als onbegrijpelijk...

Soldaat Peaceful, een spel van tijd en herinnering door prijswinnend auteur Michael Morpurgo, in een regie van Ron Cornet, door Erik Burke.

Deze voorstelling wordt georganiseerd door Paljas Producties en reist ook tijdens het volgende theaterseizoen door Vlaanderen en Nederland.

Meer weten?


Erik BURKE 2018