Laat ons zelf de verandering zijn, die we in de wereld willen zien.
welkom verhaal quiz 1933 wie praktisch pers lesmap contacteer

 

Erik Burke

Erik Burke speelt MARTIN SCHULZE. Een man die eind 1932 besluit om vanuit Amerika te verhuizen naar zijn thuisland Duitsland. Daar wil hij zijn kinderen opvoeden, en genieten van zijn status als rijke kunsthandelaar. Maar revolutie is een gevaarlijke tijd voor mensen die willen opvallen....

Acteur Erik Burke is bij het grote publiek vooral bekend als ðGeert ”in WITTEKERKE of als openbare aanklager in DEMAN (VTM). Hij debuteerde in 1986 met KLEIN LONDEN KLEIN BERLIJN (BRT) en was later onderandere ook te zien in STILLE WATERS, HETERDAAD en THUIS (VRT). Sinds hij afstudeerde aan de Studio Herman Teirlinck heeft Erik Burke gewerkt voor heel wat gezelschappen (zoals KJT, KVS, Vlaamse Opera, Theater Zuidpool, Raamtheater, Vlaams Fruit, enz.). De laatste jaren heeft hij met succes enkele zelfgemaakte voorstellingen gebracht: BOMANS ANDERMANS, DE KINDEREN VAN WAKNUK, KWASNRAT, DE DICHTER EN DE CHEF en VERTEDERDINGEN. Verder presenteerde Erik Burke jarenlang enkele radioprogramma s op RADIO2.

Zijn pedagogische opleiding komt Erik Burke goed van pas bij het leiden van workshops. Hij is eveneens docent toneel en verbale vorming in het deeltijds kunstonderwijs.

Wim Stevens

Wim Stevens speelt Max Eisenstein, een joodse Amerikaan van Duitse afkomst. Hij is erg bezorgd wanneer zijn zus naar Berlijn vertrekt maar rekent er op dat zijn vriend Martin haar zal steunen.

Wim Stevens behaalde in 1994 zijn diploma aan de Studio Herman Teirlinck. Na zijn opleiding debuteerde hij als Han Dens in het bejubelde ‘Ons Geluk (96) bij VTM. Daarna volgden hoofdrollen bij de VRT in de sitcom ‘De Burgemeesters (97) (als Ronny Van den Bempt) en de dramareeks ‘Windkracht 10 (98) (als medic Dany Nuyts) en bij de VTM in de ziekenhuisserie ‘Spoed (00) (als dokter Kristof Welvis).
Daarnaast was hij ook in het theater actief met rollen bij Theater Zuidpool, NTG, KNS, Raamtheater en Vlaams Fruit. Intussen bleef hij zijn theaterwerk combineren met gastrollen in televisiereeksen.
In 2000 en 2001 maakte Wim een uitstapje naar de musicalwereld. Hij speelde, zong en danste(!) in ‘The Hired Man (KBVV) en ‘Ben (NV Ben The Musical).
Vanaf 2003 was hij een vaste gast bij het kunstencentrum ‘Vlaams Fruit. Hij speelde er ‘Adres Onbekend (Katherine Kressmann Taylor) (2003-2005) en ‘Tuinen van Verschrikking (Michel Quint) (2005-2006). Vanaf het seizoen 2009 is hij te zien als Tom in de VRTsoap "Thuis".

Catrien Hermans

Regie en tekstbewerking liggen in handen van Catrien Hermans van Kunstencentrum Vlaams Fruit.

Catrien Hermans studeerde Romaanse Filologie aan de universiteit Antwerpen met keuzevak Spaans. Haar thesis ging over vergelijkend literatuur.

In 1983 begon haar beroepsloopbaan als dramaturge bij het Theater Ivonne Lex. Ze was eveneens werkzaam als vertaalster en kreeg voor "De Poppenspeler van Lodz" de vertaalprijs van het ministerie van Cultuur.

In 1987 debuteerde zij als regisseur met "De kip" van Frank Geerk. Sindsdien heeft ze een voorkeur behouden voor hedendaagse auteurs: Marquez, Miller, Villar en Kressmann.

Tegenwoordig is Catrien Hermans verantwoordelijk voor de artistieke koers van Kunstencentrum Vlaams Fruit, een open huis waar artiesten uit allerlei disciplines hun ei kunnen leggen.

 

Klik hier om te surfen naar Kunstencentrum Vlaams Fruit.

Workshop rond Wereldoorlog II voor leerlingen van de derde graad SO