Laat ons geen groei noemen, waar een ander minder van wordt.
welkom
verhaal
quiz
1933
wie
praktisch
pers
lesmap

contacteer

 

“Spannend drama, uitgevoerd door topacteurs.”
theagenda.nl

Op uitnodiging van Kunstencentrum Vlaams Fruit, begonnen Erik Burke en Wim Stevens in 2003 aan een eerste succesrijke voorstellingenreeks van "Adres Onbekend". Een voorstelling die hier, maar ook in de Nederlandse theaters erg gesmaakt werd. De voorstelling heeft ze niet meer losgelaten, daarom nu deze bijzondere projectvorm voor de leerlingen van de derde graad SO.

Goed gedoseerd drama.
“De acteurs Erik Burke en Wim Stevens wekken de brieven zo echt tot leven, dat het beklijvend theater wordt en zeker geen saaie lezing. Je kan dit stuk echt los zien van de historische of politieke context, eigenlijk gaat "Adres Onbekend" over de grenzen van de vriendschap. Hoe mensen mekaar en hun beste vrienden kunnen verloochenen voor de keuzes die ze maken. Of, zoals in het geval van Max en Martin, hoe men eerst met inkt kan schrijven en daarna met vergif.
Regisseur Catrien Hermans geeft de juiste interpretatie aan het stuk. Knap opgebouwd, van een eerder spannende briefwisseling tot een goed gedoseerd drama.”

Radio2

Overrompelend repertoiretheater.
"De acteurs doorbreken de monoloogvorm door van elkaar over te nemen, mekaars zinnen af te maken en unisono te spreken. Hun samenspel zit zo goed dat de ene tekstpartituur naadloos overgaat in de andere. Maatwerk, en niet alleen wat de pakken die de heren dragen betreft."

De Morgen

"Adres Onbekend, kort maar krachtig. Een ijzersterke voorstelling die het uitgestorven literaire fenomeen briefwisseling weer helemaal de allure en kracht geeft die het in het pre-email-tijdperk ooit had. Waarvoor hulde."
Meppeler Courant


"Erik Burke en Wim Stevens maakten er iets subliems van. Aangrijpend toneelstuk uit een donkere tijd."
Belgisch Israëlisch Weekblad.

Workshop rond Wereldoorlog II voor leerlingen van de derde graad SO