Biegler Medizin Elektronik

Kwaliteit en Degelijkheid.

 

Kwaliteit en degelijkheid zijn aspecten van een product waarover men zich blijft verheugen, lang nadat de bekommernis over de iets hogere prijs is vergeten.

De producten van Biegler zijn met de grootste zorg afgewerkt en ontwikkeld met het oog op een langdurig en intensief gebruik. 

Met het gebruik in klinische context voor ogen werd voor materialen gekozen die inert zijn voor ontsmettingsmiddelen en geen zweet, bloed of urine opnemen.

 

 

Het stuurapparaat

Het stuurapparaat is zo ontworpen dat de bediening eenvoudig is.  Een groot lcd scherm toont het voorhanden menu waar men doorheen kan lopen en een keuze maken uit de aangeboden behandelingen. Gebruikte frequenties, signaalvorm, intensiteit en behandelingsduur zijn alle weergegeven en voorgeprogrammeerd. De gebruiker wordt precies geÔnformeerd maar hoeft zelf niets in te stellen.  Het keuzemenu is in het Nederlands opgesteld! Het starten van de behandeling gebeurt met ťťn knop. De digitale display laat zien wat er gebeurt en welke toepassing er gestart is. De behandeling stopt automatisch als het programma is afgewerkt. Een aftellende klok laat de resterende behandelingstijd zien.
De Iris Magneton laat toe om naast de behandeling op de lichaamsgrote applikator tegelijkertijd ook lokale behandelingen te doen met een speciaal daartoe ontworpen kussen. Ook een staafapplicator of een coilapplikator kunnen op het toestel aangesloten worden.
Tenslotte bevat het apparaat een gleuf waarin de chipkaart met de stuursoftware wordt geschoven.
Deze kaart kan voor elke patiŽnt individueel geprogrammeerd worden met die programma's die voor zijn/haar pathologie(en) zinvol zijn.
Zonder deze kaart functioneert het toestel niet.

 

De chipkaart

De chipkaart bevat de programmatie en de instelmogelijkheden van het stuurapparaat. De programmatie software dus. De chipkaart kan geprogrammeerd worden in functie van de behoeften van de patiŽnt. Uit een lange lijst van behandelingsmogelijkheden worden die programma's gekozen en verzameld die zinvol zijn voor de patiŽnt en op de chipkaart weggeschreven. Voor toepassingen in klinische omgeving kan er zo voor elke patiŽnt een gepersonaliseerde chipkaart worden aangemaakt en gebruikt.
Blanco chipkaarten en de apparatuur voor het beschrijven van chipkaarten zijn apart verkrijgbaar.
Het gebruik van chipkaarten laat toe om innovaties op softwaregebied op een kostenbesparende wijze door te voeren. Updates worden regelmatig doorgevoerd en kunnen via de chipkaart op de interne software van het toestel worden overgezet.
Zo blijft een toestel ook over een langere periode bij de tijd.

Applicatoren

De applicatoren zijn uiterst degelijk uitgevoerd. De lichaamsmat bevat 8 spoelen: 1 voor het hoofd, 1 voor het hart, 2 voor schouders, heupen en knieŽn. Toch is deze mat perfect oprolbaar. De kussen-applicator bevat een uiterst krachtige spoel waarvan men de werking gemakkelijk kan voelen wanneer men een magneetje boven het kussen houdt. 
Beide applicatoren kunnen tegelijkertijd worden gebruikt. Dit verkort de behandelingstijd bij allerlei toepassingen waar beide applicatoren aangeraden zijn.
Het materiaal waaruit de applicatoren zijn vervaardigd is gemakkelijk te reinigen, antistatisch, ongevoelig voor ontsmettingsmiddelen en neemt geen vloeistoffen zoals zweet, bloed of urine op.

Oudere systemen werken met slechts 4 tot 6 spoelen. De opgewekte magneetvelden bestrijken niet het hele lichaam. De zogenaamde homogene spoel van de equifieldģ matten blijkt bij grondige metingen toch niet zo homogeen te zijn en de eb- en vloedwerking die met de voortdurend omkerende polarisatie van de torussystemen wordt bereikt is hier niet meer aanwezig. Vermits echter door prof. Dr. BjŲrn NordenstrŲm experimenteel is aangetoond dat juist dit eb- en vloedprincipe in het bloed verantwoordelijk is voor de versnelling van herstelprocessen opteren wij voor het Biegler systeem met wisselwerking en 8 spoelen. Dit is bovendien het krachtigste systeem op de markt met een vermogen tot 4000mT. Ter vergelijking: in de grafiek hierboven ziet men dat de toppen van het homogene systeem niet boven de 50ĶT uitsteken.

De triplex staaf

De werking van de staaf kan vergeleken worden met die van een acupunctuurnaald. Deze naald creŽert een mini elektromagnetisch veld rondom de punt.
Draaien van de naald en aanbrengen van smeulende bolletjes aan het einde ervan zijn technieken om de polarisatie en de intensiteit van het veld te wijzigen. Toch blijft de naald zeer beperkt in zijn mogelijkheden vergeleken met de triplex staaf van Biegler. Het opgewekte magneetveld is vele malen sterker en pulseert zodat de inductie veel groter is.
Deze staaf heeft een ingebouwd lichtje aan de top om heel precies de plaats te vinden waarop men wil inwerken. Bovendien gaat de punt vibreren en oefent op die wijze nog eens een fysisch effect uit op de huid.

Wil u meer weten? Contacteer ons vrijblijvend: energen@skynet.be of +32(0)9232 0827 of +32(0) 485 862932