Mijn Modeltreinen.....

 

1. Het Ontstaan.

Ik had vroeger een Lego-trein, maar ik wou hem uitbreiden. Maar de Lego-trein die ik had kon je niet uitbreiden. Dus we gingen eerst naar de winkel om te kijken welke sporen ik zou bijkopen. Mijn vader zei:"Je moet niet sukkelen, we kopen een nieuwe en een degelijke". We hebben dan een beginset gekocht van Marklin. En dan is het eigenlijk allemaal begonnen.

 

2. Van Cirkel tot Rechthoek.

In die beginset waren de lengte van de sporen nog niet zo groot. Het was een klein cirkeltje van nog geen meter breed. Dan heb ik gevraagd of we eens naar een schrijnwerker konden gaan die wel eens een plank van 2.50 op 1.50 kon zagen. Diezelfde plank staat nu nog altijd op schragen in mijn slaapkamer. Vroeger stond dat klein cirkeltje op de grond. Een modelbaan hobby is wel zeer duur. Je moet beetje per beetje uitbreiden. Alles die tot die rechthoek gebouwd is heb ik zelf gemaakt. Ik heb er ook 1 klein kastje en 1 grote kast bijgebouwd aan de onderzijde van de plank.

 

3. Een groot Elektrisch Net.

Alles is volledig elektrisch. Ik heb ook heel de bedrading zelf aangelegd. Alle wissels die in mijn sporen verwerkt zijn zijn allemaal elektrisch. Het was niet gemakkelijk om dit allemaal uit te pluizen zelfs nu soms is het ook nog moeilijk. Alles is dus allemaal van uit 1 plaats bedienbaar (snelheid van de loc's, schakeling van de lichten, bediening van de wissels, bediening van de seinen, bediening van de overweg, bediening van de ontkoppeling van de wagons,...), ik noem deze plaats dan ook de controlepost.

 

4. Ik Zoek nog iets...

Is er iemand die weet waar ik kleine Marklinstickers zou kunnen hebben van ongeveer 6 op 2cm. Deze dienen om op de zijkant van mijn plank te hangen. Er moeten aan de zijkanten van de plank nog blauwe gordijntjes komen, de rails (voor de gordijntjes)  hangt er al maar de gordijntjes nog niet, maar die zijn in aanmaak.
Ik mis nog de TGV, maar ik zal nog wat moeten sparen om die te bemachtigen.

3. De Overweg.

De Overweg was een zr goede keuze om deze in mijn modelbaan te plaatsen. De Overweg dient een beetje (denk ik) om de modelbaan te vervolledigen. De slagbomen gaan helemaal automatisch dicht en werkt met knipperlichten. Ik ben zeer tevreden dat ik dat heb aangekocht. De foto kan hieronder ook vergroot worden.

4. Uw Specialist voor Modeltreinen !!!!

Modeltreinen Guy Vyncke
Vlaanderenstraat 76
B 8400 Oostende (Belgium)                        
Tel.: 059 / 70 15 72                                         
Fax: 059 / 27 46 40                                        
BTW: BE-766.023.420         

Elke dag open van 10 - 12 uur & 14 - 18.30
Donderdag open tot 20 uur.
Dinsdag
& Zondag gesloten. 

Your Banner

6. Plaatsgebrek    

Wegens plaatsgebrek heb ik mijn modelbaan voorlopig volledig opgeborgen, ik heb alles afgebroken en in dozen gestoken. 
Ik spaar momenteel voor "Marklin Digital" systems die er dan voor zorgt dat ik bij mijn nieuwe baan geen draden meer heb, alles verloopt dan digitaal uitgezondert de bijverlichtingen. Ik zal hier nog foto's plaatsen hoe ik dat heb opgeborgen met mijn zelfgemaakte kastjes, een beetje creatief zijn kan bij deze hobby geen kwaad !!!

Foto genomen op 29 / 07 / 2005:

 

 

DSC00003.JPG (929079 bytes)
Foto genomen op 29 / 07 / 2005:DSC00030.JPG (964121 bytes)

7. Enkele foto's...    

De controlepost:

 

 

 
De overweg:

 

 

Het station:

 

 

 
De baan zelf:

 

 

De bedrading:

 

 

 
Nieuwe Locomotief Loods:

 

 

   
Een filmpje:

* Even geduld !!!

* Het filmpje heeft zijn tijd nodig om in te laden !!!

* Denk niet te vlug: "Het werkt niet..."* TIP: Dubbelklik op het beeld voor "Volledig Scherm"Top