۩  startpagina

 ۩  foto's & info

 ۩  links       

 ۩  contact    

 ۩  gastenboek

 
 

Welkom op de website van David & Sylvia,

Deze site werd gemaakt in de eerste plaats om personen met bouwplannen beetje wegwijs te maken met het bouwen van een nieuwbouw woning. Bij het verkennen van de site zullen jullie merken dat we vooral via foto's een soort bouwdagboek hebben gemaakt.
Tevens is dit een dankwoord aan al diegene die hun steentje hebben bijgedragen om onze woning mee op te bouwen. Zonder hen was ons dit uiteraard nooit gelukt!

uitzicht september 2006.


Nieuwbouw tradionele pyramidewoning:
Om een woning te bouwen heb je natuurlijk centjes nodig.  Het eerste wat we dan ook gedaan hebben was een bezoek gebracht aan verschillende banken om te horen wat onze mogelijkheden waren. Zoals ieder mens wel zou doen, hebben we verschillende offertes naast mekaar gelegd en uiteindelijk gekozen voor een lening met variable interestvoet die jaarlijks kon herzien worden.  Op dat moment voor ons de beste optie. Nu, enkele jaren later hebben we onze lening wel laten aanpassen naar een vaste rentevoet.  Dit omdat we ervan uitgingen dat de leningen terug zouden stijgen. En maar goed ook, want we waren correct. Voor mensen met bouwplannen is het minder gunstig want zoals we verwacht hadden staan de leningen op dit moment duurder dan in 2003.  De lening was dus in orde... nu op zoek naar een bouwgrond, een geschikte architekt en een aannemer om de woning op te trekken. Een lange zoektocht was dit niet aangezien we reeds een stuk bouwgrond op het oog hadden. Een bod werd dan ook gedaan en aanvaard.  In November 2002 hadden we bouwgrond. De architekt en aannemer waren ook snel gevonden. Voordien hadden we reeds rondgekeken en foto's genomen van wat we nu juist voor een woning wilden en gelukkig hadden we beiden de zelfde smaak.   De bouwaanvraag werd ingediend en na enkele maanden mochten we beginnen. Alles liep dus vrij vlot.

De ruwbouwwerken werden gestart op 14.03.2003 en afgerond half mei. Totaal heeft het ons dus een 10-tal weken gekost om de ruwbouw op te trekken. De weergoden waren ons reeds in maart goed gezind want het was reeds prachtig weer. Af en toe was er wel een stortbui, maar die hebben we met veel moed en mooie vooruitzichten getrotseerd. Nadat de ruwbouw werd voltooid en in afwachting op het plaatsen van het dak, konden we een deel van ons eigen werk terug afbreken... er moesten namelijk goten worden geslepen en gaten worden geboord voor de elektriciteit en sanitair. Dat was toch wel even wennen, net alles gemetst en dan delen terug afbreken. Met het besef echter dat de plakker dit later toch allemaal terug zou herstellen, was deze gewenning wel snel voorbij.

David  genietend van
het mooie weertje

De volgende stap was het dak.   De dakwerker hadden we reeds lange tijd op voorhand vastgelegd. Aangezien hij sponsor is van onze zaalvoetbalploeg (zie links) en daarbij een zeer goede kennis, lag het voor de hand dat we dit aan hem zouden uitgeven. Tevens is het niet zo voor de hand liggend om als doe-het-zelfer zomaar een piramidedak te gaan plaatsen. De dakwerken werden gestart half Juni. Op deze manier was ons huis waterdicht tegen het bouwverlof en konden wij verder gaan met de elektricteits en sanitairwerken. Het dak werd volledig afgewerkt in augustus 2003. Na het dak konden de ramen en deuren worden opgemeten. Ook hier weer was de keuze voor een plaatser snel gekozen. Na de plaatsing van de ramen eind september was onze woning winddicht.  Dit maakte het ineens een stuk aangenamer om binnen te werken en kon onze plakker starten.
Wanneer deze bezig was zie je je woning een enorme evolutie doorgaan, eerst heel veel rode ruwe stenen en daarna een egaal wit gedeelte.  Een wereld van verschil voor het ruimtelijk inzicht.  Nu krijg je pas een een concreet beeld van hoe de indeling en grootte van je woning wel is. Nadat de muren werden geplakt, de eleltriciteit was gelegd en de buizen voor de sanitair klaar lagen, konden we starten met de vloerwerken en het plaatsen van de keuken.  Zodra deze werken achter de rug waren werd de chauffage verder aangesloten en konden we onze woning betrekken. We zijn dan ook verhuisd op 01 januari 2004.  In totaal heeft het dus een 9-tal maanden geduurd voor we in onze woning konden.   Uiteraard was de woning nog niet volledig afgewerkt, maar nu we er in woonden hoefde alles niet meer zo snel te gaan. Ondertussen hebben we wel de badkamer afgewerkt, werd de openhaard geplaatst, is onze woning ingevoegd, hebben we een deel van de tuin en terras aangelegd enz. Van de grote "lees" budgetrijke werken rest er ons enkel nog schilderwerken en het plaatsen van klinkers op de oprit.

Sylvia zorgt voor de leuke karweitjes!

Bij deze hopen we dat jullie beetje nuttige info hebben verkregen.  Meer info vind je terug bij de link foto's. Alvast veel surfplezier!
David & Sylvia
 
 
   
 

Webdesign David@Nys