Onze USA reizen

Doockles & Pietro

Welkom!

In 2008 gingen we voor de eerste keer op reis naar het Zuidwesten van de Verenigde Staten. Ons startpunt was Phoenix en eindigen deden we in San Francisco. Het was onze eerste kennismaking met deze regio. Onze route bestond dan ook vooral uit de bekende hoogtepunten van het Zuidwesten: Grand Canyon, Page, Bryce, Zion, Las Vegas, Death Valley, Yosemite en San Francisco.

Deze eerste USA reis had een heel grote indruk op ons gemaakt. Toen we een jaar nadien op zoek waren naar een bestemming voor onze huwelijksreis in 2010 was de keuze dan ook zeer snel gemaakt: opnieuw richting het Zuidwesten! We vertrokken opnieuw in Phoenix, maar onze eindbestemming was deze keer Las Vegas. Een huwelijksreis moet toch gewoon daar eindigen, niet? Onze route ging deze keer ook iets meer oostwaarts om een aantal mooie natuurplekjes mee te pikken die we vorige keer niet gezien hadden: Petrified Forest, Canyon de Chelly, Monument Valley, Arches, Canyonlands, Dead Horse Point en Capitol Reef. Zion stond dit jaar voor de tweede keer op de planning want ook hier waren we nog lang niet uitgekeken!

In 2011 trokken we dan voor de derde keer de grote plas over. Starten deden we weeral eens in Phoenix en eindigen deden we net als de vorige keer in Las Vegas. We reden dus voornamelijk door een regio waarin we de voorbije jaren ook al geweest waren. En hoewel veel mensen hierop reageerden met de woorden: "Gaan jullie nu weer naar hetzelfde gebied?" was er voor ons in deze regio toch weer zoveel nieuws te ontdekken! Zo stond dit jaar eindelijk Sedona op de planning, gingen we het natuurschoon rond Page verkennen, maakten we een tour naar White Pocket, trokken we naar het hooggelegen Cedar Breaks en zochten we in Zion voor de derde keer een uitdagende wandeling op. En Las Vegas... tja, dat kreeg dit jaar een dagje extra.

Eind dat jaar begon het weer te kriebelen om een nieuwe reis uit te stippelen naar het Zuidwesten voor 2012. Omdat er nog zoveel leuke plaatsen te bezoeken waren, besloten we om deze vierde reis eens niet in Phoenix te laten starten, maar wel in Denver, Colorado. In Colorado staan Black Canyon of the Gunnison en Colorado NM op onze planning. Daarna trekken we opnieuw richting Moab voor een aantal minder bekende natuurplekken zoals Corona Arch en Fisher Towers. Ook het Needles gedeelte van Canyonlands staat op het programma. Langs de UT-95 mogen House on Fire en ook de bruggen van Natural Bridges een bezoekje van ons verwachten. Via de Mokee Dugway en Monument Valley rijden we dan opnieuw naar Page. De mooie US-89a rijden we dit jaar opnieuw en combineren we met een bezoek aan de North Rim van de Grand Canyon. Daarna doen we opnieuw een poging om te wandelen in Cedar Breaks NM. Onze eindbestemming is uiteraard Las Vegas!

Ondertussen zijn we een aantal jaren later en zijn we, spijtig genoeg, niet meer in de USA geraakt. Nog even wachten en dan zijn de kindjes hopelijk groot genoeg om mee te gaan.

Home

Welkom op onze website over onze reizen naar het Zuidwesten van de Verenigde Staten!