Op deze pagina zal ik jullie een woordje uitleg geven hoe het tot de aankoop van een DEUTZ is gekomen.

Mijn interesse in traktoren is opgewekt doordat ik vroeger als kleine jongen buiten de school altijd op een boerderij bij mij in de buurt te vinden was.

In het begin mocht ik altijd meerijden op de traktor, maar van het moment dat mijn benen lang genoeg waren om aan de pedalen te komen mocht ik zelf rijden.

Tot op een moment dat ik zelf een traktor wou hebben. Hoe ga je dan te werk: wel je kijkt alle zoekertjes af of er toch maar ergens een betaalbare traktor tussen zit. Mijn eerste keuze ging uit naar een Fordson Dexta omdat ik daar mee heb leren rijden. En op een moment kom je er dan een tegen, dan maar bellen. Jammer deze was al verkocht maar die man had nog andere traktoren staan dus dan maar een kijkje gaan nemen. En natuurlijk was ik onmiddellijk verkocht van die deutz die daar stond, een testritje gemaakt en de deal was geklonken.

Natuurlijk dat een vriend van mij, Elmar Gonnissen,  op dat moment ook bezig is met het restaureren van een  HANOMAG 600 Brilliant. Wanneer ik dan langs ging dan was er altijd wel iets bij mij dat de liefde voor het zelf restaureren van een traktor opwekte. Op dit moment heeft hij twee Massey Ferguson Ted 's één volledig gerestaureerde en één nog af te werken. Deze zijn te zien bij de pagina mooie foto's.  

 

terug naar begin