My Homepage

Start

 

        

Hier zie je onze motorculteur van zo'n 10 pk tijdens het rooien van aardappelen.  Deze worden uitgereden en via een transportketting gescheiden van het zand.  Als de grond nog wat nat is, moeten we zelf een beetje.  De motorculteur is dan iets te ligt voor dit karwei.

We hebben nog een knikker ook, maar deze past dan weer niet juist over de rijen.  Dan moesten we weer een andere machine maken om deze uit te rijden en daarom dat we eens gingen zoeken naar een aardappelrooier voor achter het paard. Hieronder zie je onze knikker van zo'n 30 pk.

   

Deze wordt hoofdzakelijk gebruikt om eens over het land te trekken.  In Balen was er iemand welke een aardappelrooier staan had en deze verkocht.  Hij gebruikte deze zelf nog jaarlijks voor zijn aardappelen uit te doen.  Uiteindelijk hebben we deze gekocht. Achteraf bekeken is dit wel een brede uitvoering, deze heeft twee draaischijven.

  

 

De man had ook nog een dorskast en een maaimachine voor het paard staan.  Omdat deze ook weg mocht hebben we deze ook mee genomen.  De bedoeling is om de kopdorser ooit eens te laten draaien.  Maar wanneer is weer de vraag.  Een merknaam of kenteken hebben we niet gevonden.  Deze heeft zoals je kan zien heeft deze een vulsysteem.

   

Naar Boven