My Homepage

Start

 

Enkele leuke foto's van onze tractoren.

Oldtimershow "Vrienden van 't veld" 13 september 1998

                         

Dit was het eerste treffen waar we aan deelnamen.  Bij aankomst werd er een foto getrokken met de molen van Ten-Aard op de achtergrond.  Een mooi aandenken van toen.  Deze tijd waren we bezig met het restaureren van onze F3L514.

Oldtimershow "Vrienden van 't veld" 12 september 1999

We waren eerst van plan om enkele onze F1L514 en onze D25s mee te nemen, maar ginder aangekomen ben ik terug naar huis gereden en onze F2L514 gaan halen.  En geef toe, hij mag toch gezien worden in de rij.

Oldtimershow "Vrienden van 't veld" 9 - 10 september 2000

 

Elk jaar wordt er een duel gevoerd tussen twee merken van tractoren voor de langste rij.  Dit jaar was het Deutz tegen Hanomag.

De strijd was gewonnen door Hanomag met 27/24.  Ik kijk uit naar een revanche binnen een paar jaar.

Die zondag waren er zo'n 170 tractoren aanwezig.

 

 

 

Toerentocht 10 juni 2001 in de bossen van Herselt en Averbode

's Morgens stonden we gereed om te vertrekken voor samen te komen bij Maurice Aerts en van daar verder te rijden naar het vertrekpunt van de toerentocht.  Halverwege de toertocht begon de F3L514 een geluid te maken dat het niet schoon was om te horen.  We hebben toen de tractor achtergelaten en deze 's avonds gaan halen met de depanneur.  Het geluid kwam van de ventilator van de luchtkoeling.  We waren vergeten om deze door te smeren.  We hebben deze uit elkaar gehaald en er nieuwe lagers in gestoken.  En deze hebben we nu wel gesmeerd.

Oldtimershow "Vrienden van 't veld" 8 - 9 september 2001

Hier waren we aanwezig met onze vier tractoren.  De eerste show waar onze F3L514 aanwezig was.  Wel een jaartje te laat want dit jaar was de langste rij tussen Lanz en MAN.  Door het slechte weer zullen der wel enkele van dit merk niet zijn opgedaagd, maar Lanz had gewonnen met 23/15.

Toerentocht 16 juni 2002 omgeving Lille, Wechelderzande, Vorselaar

Die dag hebben we zo'n 80 km afgelegd en nu hebben we geen problemen meer gehad met onze F3L514.  We hebben weer door de bossen gereden en 's middags gaan eten op een motorcross terrein.

Na het eten hebben we een rondje gereden op het terrein.  Was leuk, vooral hoge springbergen.  Wees gerust, wij bleven met onze vier wielen op de grond.

Op het einde van de toertocht gingen we nog eentje drinken in een plaatselijk café.

De toertocht was goed georganiseerd.  Met dank aan Wies Van Loock

 

Oldtimershow "Vrienden van 't veld" 7 - 8 september 2002

In 2002 heb ik drie tractoren bijgekocht wat mijn aantal Deutz tractoren op zeven bracht.  Omdat mijn standpunt is "wat je hebt en kan rijden, moet je meenemen".  Zo hebben de bezoekers er toch ook iets aan en kunnen ze eens buiten komen.  Het is toch ook een mooi zicht.  De langste rij werd nu gehouden tussen John Deere en IH Mc Cormick tot 1970. Mc Cormick had nipt gewonnen met 17/18.  Het thema van dit jaar was grondbewerking, er was o.a. een demo veld. 

Oldtimershow "Vrienden van 't veld" 13 - 14 september 2003

 

Omdat de riem niet altijd gespannen kan zijn hebben we eventjes rust genomen en waren we niet begonnen aan de restauratie van een andere tractor.  Vandaar dat we hier weer vertegenwoordigd waren met heel onze collectie.  

De langste rij was dit jaar tussen Fendt en Ford(son), en als thema werd gekozen voor hooibouwmachines.  Der was weer een demo veld waar men gras kon maaien en daarna bewerken. 

 

 

Beide foto's hierboven zijn getrokken door Paul Beuken.  Je kan deze en andere tractoren gaan bekijken op volgende website: http://www.paulbeuken.netfirms.com 

Oldtimershow "Vrienden van 't veld" 11 - 12 september 2004

 

Onze F4L514 bleef deze keer thuis van de show in plaats daarvan werd de watergekoelde F1M414 meegenomen.

Omdat deze niet zo vlug rijdt, werd deze voort getrokken door de luchtgekoelde F2L514. 

Ik had de indruk dat er maar weinig volk op de been was, tot zondag het défilé begon.  Toen stond er een massa volk.  De show was weer een succes.  Er waren zo'n 345 tractoren aanwezig en het voornaamste, het was stralend weer.

De langste rij werd nu gehouden tussen Mf en David Brown, het was een gelijke stand.

 

 

Mijn ouders bij de luchtgekoelde één cilinder F1L514, het paradepaardje van mijn vader.  Gerestaureerd in '98.

Oldtimershow "Vrienden van 't veld" 10 - 11 september 2005

Ik hoopte hier tegen mijn vier cilinder stompkop klaar te hebben, maar dit was niet het geval.  De langste rij werd gehouden tussen Guldner en Fahr.  Het thema was houten werktuigen.

Oldtimershow "Vrienden van 't veld"  september 2006

De juiste data zal ik nog vermelden.

 

Naar Boven