My Homepage

Start
Omhoog

 

F1L612/53

 

Deze tractor heb ik te koop zien staan op internet (ebay).  De tractor sprak me vooral aan voor de bijbehorende ploeg die er aanhing.

Deze stond in Bocholt (Duitsland), zo'n 230 km rijden van hieruit.  Na versturen van verschillende biedingen en mail's met de verkoper was uiteindelijk het verdikt gevallen. 

Ik was de nieuwe eigenaar. Nu kon ik alles gaan regelen om deze thuis te krijgen. Het was de eerste keer dat ik iets gekocht heb zonder het te zien. Je moet toch toegeven dat hij er nog goed uitziet.

              

                                              

 

De autotrailer hadden we gehuurd in arendonk. Moet zeggen dat ik de volgende keer daar nog wel eens zal binnen springen. De verhuring was vlot verlopen en de prijs viel mee.

Na enige kilometers afgelegd te hebben kwamen we ginder aan en begonnen de zenuwen toch de bovenhand te halen. Hoe ging hij eruit zien, in welke staat is hij ...

We gingen een hal binnen waar der nog andere tractoren stonden, o.a een lanz gloeikop en hanomag. Toen zag ik hem staan en was toch al een beetje geruster.

 

 

Deze tractor is een 1 cilinder luchtgekoelde tractor van '53. Deze is uitgerust met een starter maar kan ook nog ingang gezwengeld worden. Dit verbaasde me.

Hij haalde een zwengel boven terwijl ik toch een starter zag hangen. Hij had hem altijd op deze manier gestart omdat hij dan geen batterij nodig had.

Wat me toch een beetje tegen viel was de staat waarin hij opgemaakt was. Om het grof te zeggen had men deze overspoten. Maar zoals bij al de andere gaat deze ooit ook helemaal uit elkaar. Dus als hij mechanisch in orde is ben ik al blij. Dat moeten we nog afwachten. Maar men eerste indruk is toch positief.

 

* Technische gegevens

 Algemeen :    Bouwjaar                        1953

                          Aangekocht                    8 april 2006

                           Chassis nr.                    7402/134

 Motor :             Typ / Koeling                 F1L612 / lucht

                            Boring / Slag                90 mm / 120 mm

                            Cilinderinhoud              763 cm

                            Nominaal toerental      2100 tr/min

                            PKs                              11

                            Nr.                                  1489580

 Transmissie : Typ                                  DEUTZ

                            Versnelling V/A             6 / 3

                            Cardanas                      niet aanwezig

                            Aandrijving                    enkelvoudige koppeling

 

Naar Boven