Over mij

Ik ben Carolien Maris, 29 jaar en ik woon in Diest, Vlaams Brabant (België). Ik heb raszuivere dwergkonijntjes waar ik mee fok als hobby en voor tentoonstelling.

In 2009 ben ik gestart met het aankopen van enkele kleurdwergen en pooltjes blauwoog. Al snel kwamen er ook enkele Nederlandse hangoordwergen bij.

In 2010 nam ik deel aan mijn eerste show, waar ik reekskampioen werd, en vervolgens provinciaal kampioen, dit was voor mij een bevestiging dat ik goed bezig bleek te zijn en al vlug werd mijn hobby een echt passie.

Aangezien er bij het fokken van 1 soort 'konijnen-ras' al heel wat bij komt kijken (en ik dit op een professionele manier wil aanpakken), fok ik nu enkel nog met Nederlandse hangoordwergen en dit in de kleurslagen:

madagascar, isabella, blauw, zwart (en ook bont getekende dieren)

Al mijn fokdieren zitten in een tuinhuis en zijn getatoeëerd (raszuiver).

Ik ben lid van 'De verenigde kleinveefokkers' en 'De Vlaamse dwergenclub'. Enkele keren per jaar neem ik deel aan een show.

Mijn papa, Freddy Maris fokt dwerggeiten met stamboom. Zijn stalnaam: ‘De Paepenbroekse Hoeve’. Vandaar ook de naam van de konijnenstal… Op mijn website kan je ook wat informatie over dwerggeiten vinden.

Indien je vragen hebt mag je deze gerust stellen door mij een mailtje te sturen!