Category Image Studiereis Italië DAG 1CM%20Capture%201.jpg

Zoals beloofd in een van de vorige nieuwsbrieven, hier deel één van het verslag van mijn studiereis naar Italië in november. Deze reis werd ons  aangeboden door LA TERRA E IL CIELO, de Italiaanse regio LE MARCHE en onze groothandel en importeur  BIOSANO.


Na een extra korte nacht, waarin de meesten niet of bijna niet geslapen hadden, was het verzamelen geblazen op de vlieghaven van Charleroi op het onmogelijke uur van 4h45.

We waren met 30 Vlaamse natuurwinkeliers, bioboeren en restauranthouders. Een toffe groep, allemaal mensen met een  passie voor een gezonde manier van leven.

Vlucht OK, landing OK en gelukkig ook het zonnetje OK in Venice Treviso waar we opgewacht werden door Bruno, onze zeer sympathieke gastheer en 'il presidente' van de coöperativo. Vermits niemand van ons het Italiaans onder de knie had werd Bruno bijgestaan door de tolk Catherine, die het Italiaans voor ons naar het Engels vertaalde . Oef!

t Was een hele trip van de vlieghaven naar ons hotel in Arcevia maar Bruno en Catherine profiteerden hiervan om ons een uitvoerige uiteenzetting te geven over de werking van de coöperativo, en dit  natuurlijk op de alomgekende zeer enthousiaste Italiaanse  manier. Het ijs was al vlug gebroken.


Dag één was vrij relax: lunch in een prachtig typisch restaurantje in het Middeleeuwse stadje Arcevia, werkelijk een pareltje! Een hele reeks biodelicatessen werden ons voorgeschoteld, natuurlijk allemaal afkomstig van de coöperativo. We werden hier werkelijk ontvangen als echte VIP's,zelfs de burgemeester was van de partij om ons hartelijk welkom te heten. Hij sprak ook zijn dankbaarheid uit voor de gastvrijheid waarmee wij, Belgen, zijn streek- en landgenoten ontvangen hadden in ons land om te komen werken in de mijnen.

Even opfrissen en bagage afzetten in ons hotel: spannend : waar logeren we ????? Amai, ni slecht !!!  Het Park Hotel in Arcevia  kon ons wel bekoren. Een gezellig hotelletje met een pracht van een ligging!  En wat een weldadige rust !!!

ARCEVIA  ligt op 535 m op de grens Umbrië - Marche. Het geniet van een zeer zacht klimaat met een gezonde zuivere lucht, en dat was echt wel te merken! Vanuit het stadje, en vanuit ons hotel ,hadden we een prachtig panoramisch uitzicht over de omliggende heuvels en de Appenijnen. Dit is tevens een heel vruchtbare streek.

In de late namiddag stond er nog een bezoek aan de grotten van Frasassi in Genga op het programma in Il Parco Naturale Gola Della Rossa e Frasassi, het grootste bechermde natuurgebied van de Marche. Indrukwekkend!

En dan 's avonds werden we uitgenodigd op een diner in restaurant San Settimio in Arcevia: een zeer speciale ervaring! Dit was werkelijk ' in the middle of nowhere'! Magnifiek gelegen in de heuvels, enkel bereikbaar via een zandweggetje dat in onooglijke staat was. Wij werden afgehaald met jeeps  die werkelijk  de berg opvlogen! Ik ben niet vlug bang in een auto, maar ik kan jullie verzekeren: dit was echt wel gekkenwerk!  Ik had al wel kennisgemaakt met het Italiaanse temperament en met de Italiaanse rijstijl en ik kreeg hier geen bevestiging van wat ik al wist: het is nog veeeeel erger dan ik dacht!

Het etentje was super, veel te veel, veel te lekker, maar we waren allemaal veel te moe : de wijn deed zijn werk en er was ondanks de moeheid een super ambiance. Jaja, sommigen  spraken ineens al een aardig  woordje Italiaans! Om 1h lagen we in ons bed: moe maar voldaan! Buonanotte!

De volgende morgen wachtte ons een  echte ' studiedag'. 


Dag twee lees je in volgende nieuwsbrief!


 


Posted: zaterdag - januari 26, 2008 at 09:13 PM          


©