Category Image Studiereis Biosano 2007/11/19*22


 IMG_4495.JPG

Deze week had ik de prachtige kans om samen met 30 andere natuurwinkeliers en restauranthouders op studiereis te gaan naar la bella Italia, dit op uitnodiging van 'La terra e il cielo', waar wij vooral de pasta's van afnemen.

We verbleven in Arcevia, een middeleeuws dorpje in 'Le Marche', een regio die nog niet zo toeristisch is, gelegen naast Umbrië , en grenzend aan de Adriatische kust.

Het was een zeer intense driedaagse! Ik heb  veel geleerd en heel erg genoten van de Italiaanse gastvrijheid !

Op ons zeer druk programma stonden bezoeken aan verschillende producenten die deel uitmaken van de coöperativo ' la terra e il cielo': een wijnbouwer, een olijfolieproducent, een steenmolen door water aangedreven, pastafabriek, natuurvoedingswinkel, graan- en fruitteler enz. 

Natuurlijk werden we ook getrakteerd op enkele bezoekjes aan plaatselijke bezienswaardigheden zoals prachtige kalksteengrotten en idyllische dorpjes . 

Zelfs de plaatselijke burgemeester kwam ons welkom heten!!! Waw, we voelden ons net VIP's!

Ook de kennismaking met de lekkere Italiaanse keuken was een bevestiging van wat we natuurlijk al wisten : bonissimo! 

Kortom, niets werd aan het toeval overgelaten om ons een onvergetelijke herinnering te bezorgen ! Ze hebben ons, introverte Vlamingen, zelfs zo ver gekregen dat we met volle overgave meegedaan hebben met de traditionele dansen: jaja, we stonden na een lichte aarzeling, en bij sommigen zelfs na een kategoriek ' nee', op het einde van de avond  toch samen met de Italianen te dansen  in volle overgave!!!!! Ze vonden ons ' un gruppo molto sympatico'!

Ook wij hadden onze geschenken bij : ieder van ons had iets mee van onze streek, van streekeigen bollekes kaas, verse spruitjes , zefgebakken speculaas en konfituur ' van het huis', tot natuurlijk de zo befaamde Belgische pralines, natuurlijk in bio- versie!!! 

Bij de volgende nieuwsbrieven zal ik telkens een verslagje uitbrengen van deze prachtige reis .... er is zoooooveel te vertellen!

Een ding weet ik nu zeker: ik wil Italiaans leren!

A la prossima !

Wil je meegenieten van deze reis,... voor een eerste lading foto's: klik hier!
 


Posted: zondag - november 25, 2007 at 02:20 PM          


©