dinsdag - januari 15, 2008

 Homo energeticus.


Homo_energeticus.jpg

NIEUW BOEK VOOR IEDEREEN DIE WEL EENS WORSTELT MET ENERGIEPROBLEMEN!


Wie heeft er in deze jachtige en stresserende tijden niet eens het gevoel door zijn energiereserves te zitten? Ja, we zijn met z'n allen MOE, en bij velen neemt die jarenlange moeheid zorgelijke proporties aan: chronisch vermoeidheidssyndroom, burn-out, fibromyalgie, depressie... We worden er dagelijks van nabij mee geconfronteerd.

Velen slepen zich door de dag, 'gesterkt' door grote hoeveelheden koffie, cola en suikers en 'gezalfd' door maagzuurremmers en migrainepilletjes om dan met schrik aan de nacht te beginnen met een 'goei slaappilleke' dat na enige tijd toch niet meer werkt.  Een vicieuze cirkel!! Herkenbaar????


Dr. Peter Aelbrecht reikt met zijn boek "HOMO ENERGETICUS" (18,95 Euro) vanuit een holistische visie een totaalpakket van concrete oplossingen aan. 

Als jonge dokter met een bloeiende praktijk werd deze man geveld door een ernstige burn-out.  Vanuit een eigen zoektocht naar oplossingen ontwikkelde hij een multidisciplinair model om dit probleem aan te pakken. Dit vanuit een combinatie van de klassieke Westerse geneeskunde met een aantal alternatieve Oosterse therapiëen die voldoende wetenschappelijk gefundeerd zijn, voedingsadvies en voedingssupplementen.


Interessant is hier wel dat dit boek geschreven is door een ARTS en dus vanuit een gedegen wetenschappelijke achtergrond, maar een arts die zelf ook het probleem AAN DE LIJVE ondervonden heeft en weet dat het hier niet gaat om iets 'waar je maar mee moet leren leven' of iets 'dat je je maar inbeeldt' zoals zulke patiënten regelmatig te horen krijgen en wat wel heel demotiverend werkt!


Ikzelf vind het een zeer boeiend en leesbaar boek, geschikt zowel voor mensen met ernstige energieproblemen als voor iedereen die dit wil voorkomen. Nooit las ik een boek dat dit probleem in een zo ruim kader schetst en zoveel concrete oplossingen aanreikt.

EEN AANRADER!!!


Posted at 04:40 PM     Read More  

zaterdag - oktober 27, 2007

24 keer nieuw!


CM%20Capture%201.jpgVoor ons was het echt een aangename ontdekking: de wok noedels van Natur Compagnie. Voorkoken is helemaal niet nodig,... voeg ze gewoon op het einde van de wokbereiding toe, laat ze nog 3 min mee wokken en klaar is kees! Geniet van een lekker oosters gerechtje !  

Veenbessensap, het natuurlijke antibioticum voor de blaas,  is te zuur om puur te drinken: slecht voor de maag! Je lengt het dus best altijd aan met water of nog beter met een zoet fruitsap: bijvoorbeeld appelsap of druivensap. Denk eraan: Terschellinger maakt ook duosappen: veenbessensap gecombineerd met een ander fruitsap. Zo is er nu ook een duosap veenbes - framboos, een heerlijke combinatie, ook verkrijgbaar in siroop.

Als vegetarisch alternatief voor koeiemelk kennen we heel goed soja- en rijstdrank. En Lima heeft dan nog een rijstdrank met hazelnoot erbij. Maar amandeldrank is relatief nieuw! Proef in onze winkel van de nieuwe Ecomil amandeldrank zonder suiker (gezoet met agavesiroop) (tetrabrik 1 liter en 20 cl)! Niet alleen gewoon lekker en gezond voor iedereen, maar ook een uitkomst voor wie 0% soja, 0% gluten, en 0% lactose wil. Lima heeft al langer een rijstdrank met fruit in 1 liter tetrabrik... Van het Italiaanse Sole del Matino zijn er nu ook kleine tetrabrikjes met fruitrijstdrank. Er zijn 3 varianten: appel-peerappel-banaan en bosbes-peer. De 2 laatste staan in promo aan 2+1 gratis.

Wie glutenvrij wil... We hebben nu niet meer alleen de spaghetti van Schär maar ook de fusilli en de vermicelli.

Van het merk Nataos (bekend van de Cocoya kokosolie) is er nu: 100% zuivere chlorella (Chlorella pure), door een speciaal productieproces gegarandeerd 100% vrij van contaminanten (bijvoorbeeld zware metalen) en vloeibare glucosamine (Joint Relief) zoveel beter opneembaar dan de gewone glucosamine in tablet.

Wie de immuniteit een handje wil helpen kan terecht bij 2 klassiekers in de natuurwinkel: echinacea en katteklauw. Maar er is nog veel meer dan dat! Zo is er bijvoorbeeld ook colloïdaal zilver. Dit is een colloïdale oplossing van zilver nanopartikels  in water. De ontsmettende waarde tegen bacteriën en virussen van zilver is al eeuwen bekend. Zo waren de  Grieken in de Oudheid al zo slim om te koken in zilveren pannen en te eten uit zilveren borden. Men legde bijvoorbeeld ook een zilveren munt in de melk om ze zo langer goed te kunnen houden. Intussen is ontdekt dat zilver bij bacteriën een enzyme blokkeert dat helpt bij de zuurstofopname. Steeds meer fabrikanten ontdekken de kracht van zilver en zo zie je dat het toegepast wordt niet alleen als voedingssupplement maar ook in beddengoed, kledij, deodorants, voedings- en water containers! Colloïdaal zilver, dat door artsen lang is afgedaan als kwakzalverij, wint aan terrein, ondanks het feit dat het niet kan gepatenteerd worden voor winstbejag. Wij hebben gekozen voor een mondspray. Best sprayen onder de tong, op een nuchtere maag, verschillende keren per dag.

"Negertettekes" of "nonnescheetjes" of met andere woorden melocakes.... ze zijn er nu ook biologisch en wel met pure chocolade in plaats van melkchocolade. Je moet ze geproefd hebben: Bio-kuss mini's van Linea Natura.

Als uitbaters van een natuurwinkel heb je werkelijk bijna alles bij de hand.... alleen voor sommige non-food zaken moeten we het huis nog uit zoals kledij,... hoewel... voor kousen dan ook weer niet! Terloops gezegd.... Er gaat echt niks boven de sportkousen van Naproz! Dat is echte kwaliteit die jaren meegaat! Er is eigenlijk nog weinig dat we niet vinden onder eigen dak. En... Als er al moet gewinkeld worden.... Het boodschappenlijstje is hier altijd heel kort. En het wordt elk jaar maar korter en korter... Zo hebben we nu sinds kort terug gerecycleerde papieren zakdoekjes, vroeger van het merk Danke nu van het merk Memo.

Sinds kort ook bij ons verkrijgbaar: de eerste en originele Elicina slakkencreme! Lees er alles over op hun website: http://www.elicinacreme.nl/

We hebben het vorige winter in Oostenrijk leren kennen... we hadden eigenlijk nog nooit zo'n lekkere olie geproefd en we hebben het daarom dan ook in assortiment opgenomen: geroosterde pompoenpittenolie van BioPlanete. Een zeer fijne olie met een geraffineerde smaak!

Je wil altijd een stukje gebak in huis: koop dan de voorverpakte cake van De Rit! Smaakt gelijk  vers gebakken cake !! Een aanrader!

Voorkom aderspat en vermoeide benen met Ortis Toniven : paardekastanje in fles, zoveel beter opneembaar dan in capsules!

De PuEhr thee van Purasana is er nu ook in grote dozen. Een afslankthee met een zeer fijne smaak.

Ortholine gewrichtenformule: bevat squaleen!

Ons gamma speltdeegwaren werd uitgebreid met La Terra e Il Cielo: Fusilli en Linguine. Voor de kenners: een super kwaliteit deegwaren die al herhaalde prijzen weggekaapt hebben. Dit, gecombineerd met kleinschalige productie en eerlijke handel en je begrijpt waarom we zeer graag met deze producent en de verdeler ervan samenwerken.

Fruitgums van EcoSweets.

Propolis gommetjes van La Drôme Provençale.

Ijzer tabletten van Buurmanns.

Calcium Fit Kids kauwtabletten van Altisa.


Posted at 10:52 PM     Read More  

dinsdag - augustus 07, 2007

8 keer nieuw!Capture.jpgDe Lima kamut-deegwaren waren vroeger half-volkoren... Vanaf nu worden ze volwaardig gemaakt om voluit voordeel te halen uit de voedingswaarde van kamut. Een nieuwe bereidingswijze ( met bronzen vormplaten ) zorgt voor een artisanaler mondgevoel en een fijnere pastastructuur. De nieuwe spirelli hebben we al in huis!

- Lima is - om mij tot nog toe onbekende reden -  gestopt met zijn beschuiten. Maar geen nood... die van Borsa zijn minstens even lekker: bio, zonder toegevoegde suiker en zowel in een tarwe- als een spelt-variant.

- Het gamma builtjesthee van Biover hebben we uitgebreid met de groene thee met ijzerhard.

- Er is pas weerom een nieuwe lading meel binnengekomen voor de bakkerij. Alle melen zijn dus terug in voorraad: tarwe100%, tarwe85%, tarwebloem65%, rogge100%, roggebloem, spelt100%, speltbloem75%, 5 granen en 7 granen. We hebben nu nog aan de oude prijs kunnen aankopen, maar een prijsverhoging door slechte oogsten is aangekondigd en zelfbakkers doen er dus goed aan om nu nog voorraad aan te kopen. Ook voor verse bio-gist kan je bij ons terecht. Sinds kort hebben we van Rapunzel zelfs ook een bio gedroogde gist!

- Een topper in ons assortiment is het appeldiksap van Natufood: sinds kort hebben we nu ook de voordeelfles van 70 cl.

- Nieuw bij Piramide: Sint Janskruid in builtjes.

- Nieuw in assortiment: Ortis Harpago toniflex ... duivelsklauw voor spier en gewrichtproblemen!

Soja is een grote bron van isoflavonen.  Deze behoren tot de groep der fyto-oestrogenen: dat zijn plantaardige stoffen die een soortgelijke vorm en werking vertonen als de menselijke oestrogenen. Fyto-oestrogenen ontplooien in het lichaam zwak oestrogene eigenschappen en dit wordt gezien als de reden voor het relatief weinig voorkomen van overgangsverschijnselen bij vrouwen in Japan, waar veel sojaproducten worden geconsumeerd (vooral gefermenteerde). Ook is de hoge soja-consumptie daar waarschijnlijk de reden voor de lagere incidentie van prostaatproblemen in vergelijking met onze westerse landen. Isoflavonen blijken bovendien ook hartkwaalrisico's te verminderen, te helpen bij het voorkomen van osteoporose, en borst -en darmkanker-risico te verkleinen .  Wat je kan doen is voortaan Japanse eetgewoonten gaan aankweken... maar veel makkelijker is het om die soja-isoflavonen te gaan innemen met een voedingssupplement. Voor de hand liggende keuze op dit ogenblik is dan de Buurmanns isoflavon actiebox.  Een verpakking van 150 tabletten bevat nu tijdelijk + 30 gratis tabletten + een gratis proefverpakking van de  Flush Redux Spray 30ml! Dit is een handige mondspray die extra ondersteunt bij opvliegers. Het bevat de vloeibare extracten van Ginseng, Salie, Vrouwenmantel en Stinkende ballote. Makkelijk overal mee te nemen in zak of handtas. Nog niet overtuigd? Lees dan hier de promotiefolder of lees dan alles over isoflavonen op volgende site:  http://www.isoflavones.info/nl/ 


Posted at 09:40 PM     Read More  

woensdag - juli 04, 2007

13 keer nieuw!13keernieuw.jpg

- Er zijn nieuwe verpakkingen Lima tortilla chips sesam 125 gram met sticker 15% korting.

- Vascusan is een gekende en zeer goed uitgebalanceerde formule op basis van meer dan 30 nutriënten ter ondersteuning van een goede doorstroming en een gezonde cholesterol balans.

- Vivani, het Duitse bio chocolade merk bij uitstek laat ons met 15 % korting kennis maken met 4 nieuwigheden: de melkchocolade met amandelen, witte chocolade met vanille, en de espresso dragees. Dit zijn chocolade bonen zowel in melk als in pure chocolade.

- Cichoreifructose, zowel vloeibaar als in kristalvorm, hebben we voortaan ook van het merk Eco-Natur. Deze vruchtensuiker, gewonnen uit de cichoreiwortel,  is een ideaal vervangmiddel voor suiker, ... veel gezonder omdat fructose een relatief trage suiker is met een lage GI (Glycemische Index).

- We hebben zopas met korting een kleine voorraad kunnen aankopen van de Lima milde olijfolie 75 cl (10,25 Euro). Tot einde promotiestock mag deze de deur uit aan 9,19 Euro!

- We zijn in onze regio praktisch exclusieve verdeler van ginseng koffie. Voortaan is er korting bij aankoop van meer dan 1 pak. 1 pak= 5,50 Euro. 2 pakken = 10 Euro. 6 pakken = 27 Euro.

- In september wordt er in onze regio met De Post  een gloednieuwe en veelbelovende locale bedrijf- en restaurantgids verdeeld: Bliz. Het is eigenlijk een soort Gouden Gids maar dan op locaal niveau.  Wij zullen er in staan met een kortingbon van 10% voor een eenmalige aankoop. Vanaf 16/08 krijgen we ook op hun website ( www.bliz.be ) een volledige pagina. We komen hier zeker nog op terug...

Intenz.jpgprod07244.jpg

- Intenz magazine zomer 2007 (3,15 Euro) is binnen! Intenz is het kwartaalmagazine bij uitstek voor de moderne vrouw die intens wil genieten van het leven. U leest er alles over op http://www.intenz.org . Zolang de voorraad strekt krijg je het vorige nummer er gratis bij! Maak gebruik van de vele ingesloten kortingbons en vooral van het gratis Intenz tientje op de voorlaatste bladzijde. Dit is een kortingbon van maar liefst 10 Euro op Lucovitaal glucosamine 1500mg 60caps (24,95 Euro). Deze staat momenteel in promo aan 1+1 gratis ! Als u gebruik maakt van het Intenz tientje geven we de Intenz gratis weg. Uiteindelijk krijgt u dus 2 Intenz nummers en 2 stuks glucosamine voor slechts 14,95 Euro ! Totale normale verkoopprijs: 49,90+6,30 = 56,2 Euro. U spaart: 41,25 Euro!!

- Onze hondjes zullen niet gelukkig zijn. Yarrah heeft problemen met de fabrikatie van de kauwbotten (chewing bones)... Voorlopig dus niet meer verkrijgbaar... 

- Voortaan kan je ook voor gemmotherapie bij ons terecht. De glycerinemaceraten van La Dröme Provençale zijn sterk geconcentreerde bereidingen van plantenknoppen, waarvan we dagelijks maar 5 à 15 druppels nodig hebben. Alle gemmo-preparaten zijn van een biologische kwaliteit met biolabel: dit is een must als men maximaal de embryonale kracht en het geheel aan actieve ingrediënten van knoppen wil garanderen. Vraag naar de folder! Hierin vind je makkelijk welke gemmotherapie je kan gebruiken. Voor vrijwel elk ongemak of doel vind je de juiste keuze. Hieronder een overzicht:

Tegen spataders, aambeien, couperose (Witte paardekastanje), Geheugen en concentratie (Zwarte els), Luchtwegen (Hazelaar), Zuiverend (Berk), Hart en bloeddruk (Meidoorn), Humeur en stress (Vijgenboom), Lever (Jeneverbes), Vochtbalans (Es), Bloeddruk en cholesterol (Olijfboom en Maretak), Sterke botten en soepele gewrichten (Bergden), seizoensgebonden allergie (Zwarte bes), Vitaliteit ( Rozemarijn), Luchtwegen en sterke botten (Braambes), Prostaat en vrouw na de menopauze (Mammoetboom), Maandstonden en menopauze (Framboos), Rust en slaap (Zilverlinde), Transit (Rode bosbes), Soepele gewrichten (Rode wijnstok)


Posted at 12:41 PM     Read More  

woensdag - juni 27, 2007

25 keer nieuw! 


2007-06-29a.jpg- Lima viert uitgebreid zijn 50 jarig bestaan met prachtige aanbiedingen. Zowel de tamari als de shoyu in halve liter fles zijn nu met speciaal etiket verkrijgbaar aan -25% korting! Er zijn nieuwe grotere verpakkingen van de tortilla chips (125 gram in plaats van 75 gram) en er is nu ook een blue corn tortilla chips. De splinternieuwe salsa dipsaus staat ter introductie aan -15% korting: 1,83 Euro in plaats van 2,15 Euro. Wie 3 pakken gewone rijstwafels koopt met zout krijgt er gratis een bewaarblik bij. De rijstmelk van een liter krijg je met een 5+1 gratis, die van 20 cl met een 2+1 gratis! De vanille- en chocolade desserts in 4pack zijn eindelijk terug van weggeweest, hebben een nieuwe receptuur, zijn nog steeds gezoet met granenstropen en zijn nu tijdelijk in  aanbieding met een 3+1 gratis! De tahin met zeezout is er nu ook in een bokaaltje van 200 gram nu ter introductie met 15% korting. En de muesli 1 kg en de sojadrink 1 l staan tijdelijk ook aan -10% korting!

- Piramide heeft voor zijn kruiden vernieuwde verpakkingen met frisse en duidelijke uitstraling. De zakjes zijn voortaan hersluitbaar en blijven dankzij een voorgevormde bodem ook recht staan. Er zijn ook enkele nieuwe varianten waaronder bijvoorbeeld pili pili pepers en nootmuskaatbollen. Peterselie is terug van weggeweest.

- Weleda heeft een aantal nieuwe voordelige pakketten zoals het scheerduopack (aftershave balsem + scheercreme), een zomer verfrissingsset ( citrus verfrissingsbad en duindoorn bodylotion ), het pakket lichte benen (Venadoron en kastanje versterkingsbad) en de vakantie hulpset (combudoron, arnica en calendulazalf + minidouche). Nieuwkomer is de citrus verfrissingsdouche, nu tijdelijk aan -10% korting! Normaal 6,95 Euro, nu nog slechts 6,26 Euro!

- Blijkbaar nog moeilijk te vinden maar toch nog verkrijgbaar: Salus Dolomit calcium magnesium tabletten.

- Van het merk Wadden hebben we een zeer prijsvoordelige veenbessensap: 6,99 Euro voor een fles van 75 cl.

- Wat je zeker moet proberen is de Ice Coffee van Simon Levelt: ervaar bij warme dagen de heerlijke smaak en tegelijk het opwekkend effect als je even een steuntje nodig hebt om de dag verder door te geraken. Ook een aanrader om hier een overheerlijke milkchake mee te maken als je het bij ijscrème voegt!

- Van het merk Aloë-Organics is er nu eindelijk ook zuiver biologisch Aloë Vera sap (met EKO label), niet gefilterd (daarom noemen ze het ook wel een micropulp), zonder bewaarmiddelen of andere toevoegingen. De schil is niet meegeperst wat de smaak ten goede komt. Proef en overtuig je in onze winkel met een borrel van dit weldoende sap. Nu nog tijdelijk ter introductie aan 19,95 Euro in plaats van 22,25 Euro.

- Van het merk Altisa hebben we een krachtpatser onder de vitamin-mineraal complexen in huis gehaald: de adult forte manager plus complex tabletten.

- We hadden al de kokosdrank met banaan van Dr Martins. ... Nu ook de original: tijdelijk in promo aan 2,51 Euro in plaats van 2,79 Euro. Heerlijk puur maar ook fantastisch om te mengen en zo eender welk ander vruchtensap een tropisch tintje te geven!

- Joannusmolen heeft een hele reeks nieuwe wereldgerechten: uit Marokko hadden we al de couscous. daar is nu bij gekomen: uit Italië de Polenta Toscane en uit Spanje de Paëlla à la València. Alle drie staan in promotie!

- HennaPlus heeft van zijn "iedere dag shampoo" nu ook mini verpakkingen: kleine tubekes van 20 cl, handig om de shampoo eens uit te proberen maar ook om mee te nemen op vakantie. Zeker een aanrader nu met de nieuwe reglementeringen voor de handbagage op je vliegreis!

- Brita heeft zijn patronen momenteel in de hoogste promo staan met 3+1gratis verpakkingen, zowel de oude classic als de nieuwe maxtra patronen!

- Natufood bosbessensap staat in promo..

Screenshot_1.jpg

Er zijn zoveel interessante aanbiedingen ... er staat nog zoveel in promo, teveel om op te noemen... Wil je het allemaal weten ga dan naar http://promo.masteluin.be of liever ... kom dan een kijkje nemen in onze winkel! Momenteel zijn er ook nog vele aanbiedingen van het krantje van Mannavita.  Let op de schapkaarten! En PKBenelux heeft zijn laatste krantje voor de zomer momenteel in bedeling: je kan het krantje ook downloaden op de weblog. ( http://iblog.masteluin.be/ )

- Van MorEPA zijn er spaarbonnen te verkrijgen: kleef hierop de barcode van 4 verpakkingen en ontvang een gratis verpakking.

- De gelukkige winnaar van de lenteactie is Liesbet Van Sande: hun gezinnetje kreeg gratis tickets voor Paradisio!

- En tenslotte... Eindelijk hebben we onze oude computer in de winkel geïnstalleerd gekregen. We waren  tegen een draadloze verbinding met de hoofdcomputer in de woonkamer. We hebben immers al meer dan genoeg electromagnetische straling rond ons hoofd. Het leggen van de draadverbinding was wel een hele klus maar het resultaat mag er wezen. Niet alleen ... een draadverbinding is nog altijd de snelste verbinding. Maar ook... We kunnen voortaan vlot op de database in de winkel (producten, bestelbons) en ook ... als er iets moet opgezocht worden op het internet kan de klant zelf meevolgen op het scherm. We zijn ook eindelijk begonnen met het aanleggen van een klantenbestand. Wie ook zijn verjaardag geeft zullen we voortaan elk jaar verwennen met een mooi cadeau: in de maand dat je verjaart mag je een eenmalige aankoop doen met maar liefst 10% korting!


Posted at 12:15 PM     Read More  

vrijdag - mei 11, 2007

25 keer nieuw!


Lenteactie.jpg

- Ook dit jaar pakken we weer uit met een grootse Lenteactie.  Er is een voordeelboekje boordevol kortingbonnen voor (h)eerlijke bio-producten van 12 sterke merken. Bekijk zeker ook de laatste pagina want daar kan je meedoen aan een wedstrijd waarmee je een gratis trip naar Paradisio kan winnen voor het hele gezin. Geef de ingevulde bon af aan de kassa. Aan het einde van de actie wordt er 1 gelukkige winnaar getrokken.

- Provamel staat in het voordeelboekje met "Muesli & Soja", een splinternieuw ontbijtproduct met een unieke combinatie van vezels met soja-eiwitten.

- Een veelbelovende nieuwkomer is Evernat "So Crisp" : super lekkere krokante zoute crackertjes op basis van gepofte rijst en soja. . Proef en overtuig u! E zijn er weinigen die proeven en niet kopen. Maar maak je geen zorgen want deze crackers zijn heerlijk licht en bevatten 25% minder caloriën en 60% minder vet dan gewone chips! Ze zijn dus ook geschikt voor wie een slanke lijk wil (houden).

Pajottenland had al appel-veenbessensap maar is er nu ook met puur veenbessensap .Het is een middel bij uitstek voor preventie en behandeling van blaasontsteking. Zoals altijd bij Pajottenland is ook dit sap in glazen fles met statiegeld (0,25 Euro). Veenbessensap mag je echter best niet puur drinken... het is te zuur en daardoor slecht voor de maag. Je kan het best aanlengen met appelsap of nog beter met druivensap. Of je koopt gewoon het nieuwe cranberry-fruitsap van Natufood, een combinatie van puur veenbessensap, mineraalwater en druivendiksap.

- We hebben het normaal niet in voorraad: puppybrokken van Yarrah. Maar nu wel! 't Heeft natuurlijk te maken met het nieuw Weimke (= puppy Weimaraner) dat we in huis gehaald hebben. Giada (= Italiaans van Jade) is nu 10 weken oud en we hopen dat ze een goed vriendje wordt van Amy... Nieuw bij Yarrah zijn ook de blikjes hondeneten met groenten.

- Je wimpers eens extra "in de verf zetten"? Dan is er geen betere keuze dan de nieuwe volume mascara van Dr Hauschka. Sneldrogend. Tip: na het drogen een tweede keer aanbrengen.25%20keer%20nieuw.png

- "Kom op tegen kanker" doet men in ons landje graag met BV's ( Bekende Vlamingen ) en röntgenstraling. Maar als ik dan weet dat zo'n straling op zich ook kankerverwekkend is dan heb ik daar op z'n minst toch mijn bedenkingen bij. In ieder geval... je kan het eigenlijk moeilijk kankerpreventie noemen...  Men spoort alleen maar kwaad op dat al geschied is.  Secundaire preventie noemt men dat. Echte preventie zou erin bestaan het volk eens serieus aan te moedigen tot goede voedingsgewoonten...  dit wil zeggen: een vetarm, vezelrijk biologisch dieet met veel groenten en fruit. Vooral bio-groenten en bio-fruit bevatten in hoge mate zogenaamde antioxidanten. Dit  zijn interessante stoffen die onze cellen beschermen tegen kanker. En het is nuttig te weten dat je die antioxidanten ook kan innemen als voedingssupplement. Een uitstekende antioxidant die bij ons nog op de rekken ontbrak is alfa liponzuur, nu nieuw van Altisa. Het is een krachtig antioxidant, niet alleen op zich, maar ook omdat het vitamine A en E 'recycleert'. Het herstelt de antioxidant eigenschappen van deze 2 vitamines nadat ze vrije radicalen geneutraliseerd hebben. Ook nieuw van Altisa is het fructooligosaccharide inuline, een vezel die werkt als ballast maar ook als prebioticum: het is voeding voor de goede darmbacteriën waardoor de darmflora gunstig beïnvloed wordt.

- Terug van weggeweest: sojabrokken van Vetara ... vegetarisch en prijsvoordelig!

- Voor de liefhebbers van wafels van gepofte granen... er zijn nu ook speltwafels en spelt-chocolade wafels van Moulin des Moines.

- En het rijtje gedroogde noten en vruchten van Horizon is nog maar eens uitgebreid met de gemengde noten.

- Buurmanns heeft onder het merk Actisvelte een nieuwe afslanklijn van 3 producten: Figuclean is een zuiveringskuur waarmee je een afslankingskuur kan starten. Tijdens de eigenlijke afslankfase gebruik je Figufat solution, een vetverbrander. Het derde product, Figurette, is een kleine dispenser met vanille zuigtabletjes die het hongergevoel en de trek in zoete en hartige tussendoortjes verminderen. Dit is een product bij uitstek om na het 'lijnen' goed op gewicht te kunnen blijven. Als je de Figufat of de Figuclean aankoopt krijg je nu tijdelijk de Figurette er gratis bij! Je vindt de nieuwe afslankers voorlopig nog in een mooie opvallende display op de toonbank. Er is ook een infofolder om mee te nemen die je ook hier en hier kan bekijken!

- De Rit heeft in het voordeelboekje 3 koekjes staan die we niet (meer) hadden: het Zeeuws wafeltje, Krakelingen en Lange vingers. En La Bio-Idea geeft bij elk van zijn 3 nieuwe pastasausen telkens een gratis volkoren spaghetti cadeau!

- Eindelijk terug van weggeweest: de relaxcreme, vroeger van meteor dietique, nu van het merk Oceau.


Posted at 12:08 PM     Read More  

zaterdag - april 28, 2007

25 keer nieuw!25keernieuw.jpg

- Boekweitvlokken hadden we al van Lima,... nu ook van Akwarius!

- Nu ook bij ons te krijgen: Maca ook wel genoemd 'Peruaanse ginseng' of zelfs 'Peruaanse viagra'... verlicht de menopauze, en verhoogt de libido bij zowel man als vrouw.

- Omega 369 van Buurmanns nu: 2+1 gratis!

- Voor de zelfbakkers: probeer nu het nieuwe 7 granenmeel van Biomills... nu klaar afgevuld in zakjes van 1,1 kg.


- EasySun heeft zijn zonneprodukten in een nieuw jasje gestoken en heeft er een heleboel nieuwe interessante aan toegevoegd.... nu alles aan -20 % korting: knip de bon uit in het recent verdeelde reclameboekje.


- Verlicht uw allergieopstoten met 2 nieuwe producten van Fytobell: allobiose en smilabell.


- Rokers die willen stoppen hebben baat bij Fumexit mondspray!


- Het goedlopende gamma van Horizon gedroogde vruchten en noten hebben we nog maar eens uitgebreid met de pompoenpitten, nu tijdelijk in promotie.


- Voor wie ondanks deze zomerse toestanden toch nog een kriebel in de keel heeft, zijn er nieuwe hoestbonbons van Kaiser.


- Lima geeft zijn rijstdrink weg met een 5+1 gratis.


- Van het merk Logona hebben we 4 nieuwe deo's en een nieuwe bodylotion in huis gehaald! Kiezen maar!


- Koken met kokosolie is verstandig! Maar nu ook goedkoop want  Nataos geeft weg met een 2+1 gratis!


- Proef de nieuwe bosvruchtenthee van Simonlevelt. Heerlijk!


- SurPlus heeft een nieuwe bodybutter met hennepzaadolie, speciaal voor de droge huid.


- Tartex mini van 50g hebben we uitgebreid met de Hongaarse soort!


- Wie alleen de allerbeste probiotica wil, moet overschakelen naar die van Udo's Choice,...je vindt ze in de koeling!


Posted at 09:25 PM     Read More  

vrijdag - november 24, 2006

Demeter rijstdrink.


prod10872.jpg RICE POWER Rice drink (Demeter) 1 liter (2,09 Euro) (houdbaarheid: 13/02/08)
Ingred.: water, bruine rijst**(15%), saffloerolie*, verdikkingsmiddelen : maïszetmeel* en johannesbroodpitmeel*, calcium verrijkend zeewier: Lithotamnium calcareum (0,35%), zeezout.
** biologisch-dynamisch
* biologisch
Zonder toevoeging van suiker! De mild-zoete smaak ontstaat door natuurlijke fermentatie van de rijst.
Goed schudden voor gebruik.
Na opening in de koelkast bewaren.
Ondanks de demeter kwaliteit zeer interessante prijs! En vergeet niet: wij geven zoals altijd 5% korting als u een karton (=12 stuks) bestelt.
Meer info: http://www.soyaalive.de/
Rice Power is een merk van de groep Tofutown ( http://www.tofutown.com/ )

Posted at 02:22 PM     Read More  

donderdag - januari 19, 2006

NIEUW - BruschettaTartex bruschetta met groene olijven ( BIO ) 180g (2,99 Euro)
Vegetarische bio - groentespread met groene olijven.
Ingred.: groene olijven 40%, ajuin, wate, zonnebloemolie, aardappelzetmeel, olijfolie extra vierge (2%), oregano, pepers, citroensap.
Deze Italiaanse specialiteit wordt niet alleen als broodsmeersel gebruikt maar ook op pizza en pasta.

Probeer alvast onderstaand eenvoudig receptje met mozzarella!

Besmeer een broodje met het olijvenbeleg. Bedek daarna met schijfjes tomaat (of schijfjes gebakken courgette of aubergine
of... wees creatief!) en stukjes mozzarella. Bestrooi met herbamare en provençaalse kruiden. Zet in een voorverwarmde oven,
wacht 5 à 10 minuutjes en... buon appetito!

Posted at 10:22 PM     Read More  

maandag - oktober 17, 2005

NIEUW - Wortel-citrus sap.Ekoland wortel citrus sap 500 ml (EKO) (2,47 Euro)

Het is eigenlijk een heel gezonde gewoonte om dagelijks een glaasje wortelsap te drinken.....
Waarom? Wortelsap bevat een heel belangrijke stof voor ons lichaam: bèta-caroteen.
Betacaroteen is een sterke antioxidant (binding van vrije radicalen) die de veroudering van je (huid)cellen door een teveel aan zon tegen gaat. Het wordt niet voor niets steeds vaker aan zonnecrèmes toegevoegd. Orale inname heeft een heel sterke beschermende werking: het zou zelfs kunnen beschermen tegen kanker!
Bèta-caroteen wordt ook wel eens pro-vitamine A genoemd. In het lichaam wordt het immers omgezet in vitamine A. Dit vitamine is belangrijk voor het gezond houden van huid en slijmvliezen en voor een goed zicht, vooral bij schemering.

Wie geen wortelsap lust moet deze nieuwkomer toch maar eens proberen. Veel kans immers dat je deze combinatie met citrus wèl gaat lusten!
Ingredienten: wortelsap 50%, appelsap, sap van citrusvruchten (in het Frans: des agrumes) waaronder citroen, sinaasappel en pompelmoes.

Posted at 10:39 PM     Read More  

vrijdag - september 30, 2005

NIEUW - Salifyt: het natuurlijke aspirientje.Bional Salifyt 30 capsules (7,70 €) bevat natuurlijk wilgenbastextract dat pijnstillend (analgetisch), ontstekingsremmend (anti-inflammatoir) en koortsverlagend werkt.
Eerst wat geschiedenis....
Al rond 400 voor Christus schreef de Griek Hippocrates een aftreksel van wilgenbast voor bij gewrichtsontstekingen, pijn en koorts. Hij raadde bijvoorbeeld ook aan de bast te kauwen als verdoving bij bevallingen.
Toen in de 19de eeuw de chemie grote vorderingen maakte, werd de werkzame component in wilgenbast geïdentificeerd: salicine. Hieruit isoleerde men het salicylzuur. Salicylzuur kon al gauw synthetisch worden aangemaakt, en werd in de tweede helft van de negentiende eeuw toegepast als koorts- en ontstekingsremmend middel. Vanwege de slechte smaak en de zuurheid was het echter niet ideaal: bij hogere dosissen leidde het snel tot braken en maagpijn. In 1897 ontdekte men bij Bayer dat acetylering een stof opleverde die veel minder aggressief was voor de maagwand: het acetylsalicylzuur,. Dit betekende de start van de verkoop van Aspirine. De naam "aspirine" is afgeleid van "acetyl" en van "Spiraea ulmaria" (de oude botanische naam van moerasspirea), een plant die ook salicylverbindingen bevat.. Het wereldverbruik van acetylsalicylzuur wordt vandaag de dag geschat op vijftigduizend ton of ongeveer honderd miljard tabletten per jaar!
Salifyt werkt anders dan aspirine! Het verschil? Een hele resem salicylaten in het wilgenbastextract fungeren eigenlijk als een soort "prodrug". In de darm pas gebeurt een hydrolyse tot salicylalcohol dat vlot wordt geabsorbeerd en vervolgens in het bloed en door de lever wordt omgezet tot salicylzuur. Het is deze metabolisatie tot het actieve salicylzuur die maakt dat de pijnstillende werking niet zo snel intreedt (ongeveer na 1 uur). Salifyt is dan ook uitstekend geschikt voor de behandeling van chronisch pijnklachten en ontstekingen. De werkzaamheid wordt vooral duidelijk na de tweede week.
Zoals reeds eerder gezegd: geïsoleerd, en dus niet vergezeld van de looistoffen van de wilgenbast, is salicine vrij irriterend. Maar Salifyt bevat het volledige wilgenbast-extract en dat werkt in tegenstelling tot aspirine niet etsend op de maagwand. Het werkt ook niet bloedverdunnend.
Salifyt bevat wilgenbast-extract met een gestandaardiseerde hoeveelheid van 60 mg salicine per capsule.
Dosering: 4 capsules per dag. Het is aangeraden deze dosering niet te overschrijden. 

Posted at 11:29 PM     Read More  

dinsdag - september 27, 2005

NIEUW - Op eenvoudige wijze zelf desembrood bakken.Primeal spelt - desem 100 g (AB) (2,09 €)
Revolutionair product! Hiermee is het mogelijk op eenvoudige wijze zelf desembrood te bakken, zelfs in uw broodbakmachine!
De inhoud van het zakje is voldoende voor 2 kg meel.

Voorbeeldrecept voor 4 broden van plus minus 800 gram.

2 kg volkoren tarwemeel (of nog beter: volkoren speltmeel)
30 g zout
100 g of 1 zakje spelt - desem
35 g margarine
1300 g lauw water

Het deeg voldoende kneden en 1 uur op een warme plek laten rijzen (bij voorkeur in een grote kastrol met deksel erop). Nadien de broden vormen. De broden nog eens 20 min laten rijzen en nadien herkneden. Na finale rijs afbakken in de oven op plus minus 200 °C gedurende een 40-tal minuten.


Posted at 03:09 PM     Read More  

dinsdag - juli 19, 2005

NIEUW - SlimsweetSlimsweet (fabrikant = Trimedica ) is een bijzonder en nieuw zoetmiddel dat hier nog weinig of niet bekend is: een opzoeking met de Nederlandse Google geeft op dit ogenblik nog weinig of geen zoekresultaten ( Doe zelf de test! ... Veel kans dat u alleen maar dit artikel te zien krijgt!). Maar dit gaat zeker veranderen! Want slimsweet is een product met een enorm potentieel! Er is op dit ogenblik een overconsumptie van suiker. En slimsweet is eigenlijk zowat het enige 100% natuurlijke en gezonde alternatief! Wat slimsweet zo speciaal maakt is de enorme zoetkracht (15 maal zoeter dan suiker), terwijl het toch 100 % natuurlijk is!

Er bestaan al langer van die sterke zoetmiddelen maar bijna altijd ging het daarbij om synthetische, chemische producten die een hoop bijwerkingen op hun geweten hebben. Het meest gebruikt is aspartaam (voedingsadditief E 951) dat veruit de gevaarlijkste stof op de markt is die aan voeding wordt toegevoegd. Het heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot het meest bekritiseerde voedingsproduct in de geschiedenis van de FDA (Food and Drug Administration in Amerika). Van aspartaam is gewoonweg zwart op wit bewezen dat het cancerogeen is. Naast tumoren (dikwijls hersentumoren) en epileptische aanvallen klagen slachtoffers ook over reumatische aandoeningen, migraine en tal van andere neveneffecten. (Zie volgend artikel: Aspartame, the silent killer )
Waarom wordt aspartaam dan zo maar op de markt toegelaten? Het antwoord is: het gebruik van aspartaam is inmiddels door de jaren heen enorm uitgebreid geworden en financiële & industriële belangen en vriendjespolitiek primeren. Een beetje een analoog verhaal als bij tabak dus. Roken kan om dezelfde reden niet verboden worden! Aspartaam is net zoals de tabaksindustrie "big business"!
Aspartaam wordt als zoetmiddel gebruikt in talloze 'light' frisdranken (bijvoorbeeld: Cola Light, Fanta light, Tönisteiner...), kauwgoms (bijvoorbeeld: Stimorol), yoghurtdranken (bijvoorbeeld: Danone actimel light), zoetstoffen (bijvoorbeeld: Natrena, Canderel), medicijnen (bijvoorbeeld : Supradyn - multivitamine bruistablet)... Voor een meer uitgebreid lijstje zie hier! Aspartaam zit in meer dan 6000 producten! Minstens 200 miljoen mensen gebruiken dagelijks ( zonder dat ze het dikwijls zelfs weten) aspartaam! De belangrijkste consumenten zijn lijners en diabetici die willen snoepen zonder dat hun bloedsuikerspiegel stijgt. Het is duidelijk dat een ban op aspartaam niet alleen zware gevolgen zou hebben voor een zeer winstgevende industrie, maar dat ook artsen en diëtisten, die dit middel al jaren promoten, zwaar gezichtsverlies zouden lijden.

De speciale zoetstof aanwezig in Slimsweet is het waterige extract van een kiwi-achtige vrucht van een plant die gecultiveerd wordt in de bergen van zuid China: de " Lo Han Kuo vrucht " van de " Lo Han Kuo " plant ( Momordica grosvenorii ). Het is een klimplant die behoort tot de familie van de Cucurbitacaea, waartoe ondermeer ook de pompoen, komkommer en meloen behoren. In het extract zit 80% of meer van de actieve zoetstof: de " Mogrosiden ". De zoetkracht hiervan is tot 300 keer die van suiker! In China is de vrucht al eeuwen bekend en gebruikt om zijn zoetkracht en tevens in de chinese geneeskunde. De vrucht is dan ook 100% veilig voor de gezondheid! Dit in tegenstelling met de synthetische alternatieven waarvan al dikwijls bewezen is dat ze niet veilig zijn!

De voordelen van slimsweet:
. Calorieloos en Thermogeen (bevordert de vetverbranding) (daardoor zeer geschikt voor lijners)
. Stabiel (niet fermenteerbaar) alsook hitte-stabiel (daardoor kan het ook gebruikt worden in warme gerechten)
. Laag glycemisch (verhoogt de bloedsuikerspiegel niet), daardoor geschikt voor diabetici.
. Kristallijn poeder zoals suiker dat goed oplosbaar is.
. Neutraal van smaak: geen nasmaak dus!
. 100 % natuurlijk en veilig in gebruik!

Verpakking:
- Doosje met 50 zakjes van 1 gram (9,95 Euro)
Eén zakje is voldoende voor één kop koffie. Ook handig om mee te nemen in de handtas.
- Strooibusje 80 gram (9,95 Euro)

Posted at 07:56 PM     Read More  

zaterdag - juli 16, 2005

NIEUW - Natuvin merlot.Natuvin EKO wijnen staan garant voor een optimale prijs kwaliteit verhouding.
Het brede assortiment afkomstig uit verschillende landen en streken komt met een nieuwe rode huiswijn:

Natuvin Merlot del Veneto (EKO) 1 liter (5,79 Euro)

. Typering: Een soepele geurige wijn, met bouquet van kruiden en rode vruchten. Toegankelijk karakter.
. Culinair: Heerlijk als aperitief, bij jonge kaas, gevogelte en groente - en pastagerechten.
. Druivensoort: 100% merlot.
. Herkomst: Noord Italië ten noordoosten van Venetië
. Gebruiksadvies: op kamertemperatuur (min. 16°C). Na openen binnen 2 dagen gebruiken.

Posted at 04:23 PM     Read More  

zaterdag - juli 02, 2005

NIEUW - Duetto'sAllos duetto (Bio)(300g)(2,79Euro) is een dubbelkoekje met cacao cremevulling. Gezoet met rietsuiker! De nieuwe volkoren bio choco-prince!
ten minste houdbaar tot: 02/03/02006
Ingred.:
volkoren tarwemeel
cacao cremevulling 20% (rietsuiker, ongehard plantaardig vet, cacaopoeder, maizena, volle melkpoeder, bourbon vanille)
rietsuiker
ongehard plantaardig vet
gepofte amarant 3%
volle melkpoeder
rijsmiddelen: natrium en ammoniumcarbonaat
zeezout
bourbon vanille

Allos staat bekend voor het gebruik van amarant in haar produkten. Amarant is het zaadje van een eeuwenoude kultuurplant: de Inka's geloofden al dat het bovennatuurlijke krachten bezat en de huidige wetenschap heeft bevestigd dat het inderdaad een bijzonder hoge voedingswaarde bezit. De voedingswaarde overtreft die van alle andere granen. Zo is het bijzonder rijk aan ballaststoffen, mineralen (ijzer, magnesium, calcium) en eiwitten. Bovendien bevatten de eiwitten van amarant een bijzonder hoog % van het essentiele aminozuur lysine.
Lees hier meer over amarant.

Posted at 12:19 PM     Read More  

vrijdag - juli 01, 2005

NIEUW - Ekoland limonadeEindelijk een bio limonade in pet fles zonder suiker. Gezoet met druivensapconcentraat.

Ekoland frisdrank sinaasappel - mandarijn 1,25 liter (EKO) (2,25 Euro)
Ekoland frisdrank framboos - cassis 1,25 liter (EKO) (2,25 Euro)
Nu tijdelijk voor maar 1,99 Euro zolang de voorraad strekt.

(Opgelet: het statiegeld van 0,25 Euro zoals vermeld op het etiket geldt alleen in Nederland.)

Posted at 11:36 PM     Read More  

zondag - juni 12, 2005

NIEUW - SoyatooGewone sojaroom kennen we al langer maar heeft het nadeel dat het niet kan opgeklopt worden. Soyatoo slagroom 300 ml (1,79 €) (BIO) laat zich, juist zoals gewone slagroom, wél opkloppen en is daarmee één van de opvallendste nieuwkomers dit jaar!
100% vegetarisch, 0% cholesterol, 0% lactose, slechts 11% vetgehalte. (gewone slagroom bevat minstens 25 % vet!)

Ingrediënten: sojadrank (74%), kokosvet (5%), palmvet (5%), wijnzuur, zeewierextract (als verdikkingsmiddel), gezoet met suikerbietenstroop en maltodextrine, natuurlijk vanille extract.

http://soyatoo.de/
fabrikant: http://www.tofutown.com/

Posted at 10:33 AM     Read More  

dinsdag - april 26, 2005

NIEUW - FructosweetBezegaard fructosweet 1 liter (4,28 Euro) (houdbaar tot 06/08/08)
Fructose (of vruchtensuiker) is de zoetste molecule die in de natuur voorkomt. We vinden het in fruit en honing, maar ook in de cichoreiwortel. Fructosweet is het sap van de cichorei dat ingedampt en gefilterd werd tot een tamelijk vloeibare kleurloze siroop. Het is een neutraal smakend zoetmiddel, met een zeer hoge zoetkracht voor een lage caloriebijdrage, en is derhalve een heel goede vervanger voor suiker (sucrose). Ook omdat fructose de bloedsuiker veel minder snel doet stijgen! Fructose vergt dus veel minder insuline, wat dus gunstig is voor mensen met insulinegebrek en dus ook voor diabetici.
Cichoreifructose is ook verkrijgbaar in kristalvorm. ( Marma - cichoreifructose 500 g 2,60 Euro )

Posted at 03:40 PM     Read More  

woensdag - januari 26, 2005

NIEUW - Verse ravioli met kaas!Biorigin bio verse ravioli met 4 kaassoorten 250 g. (Controllo Biologico)(2,75€)
Ingred.: Fontal kaas (14%) - Mozzarella kaas (6%) - Parmezan kaas (3%) - Crescenza kaas (2%) , ei, ricotta, paneermeel, aardappelvlokken, zout.
Bereiding: Zachtjes laten koken in ruim water gedurende 4 à 5 minuten. Zachtjes roeren tijdens het koken. Afgieten en serveren met uw favoriete saus.
Voldoende voor 2 à 3 personen.
Bewaren in de koeling.
Aanrader! Een volledige maaltijd klaar in een hip en een wip! Smakelijk!
Wees er snel bij want dit product hebben we niet altijd! De leverancier is die van onze diepvriesproducten, ....en diepvries bestellen we nu eenmaal niet zo dikwijls!
Houdbaarheid: 25/02/2005.
Biorigin heeft een prachtig en uitgebreid gamma aan deegwaren. We zullen in de toekomst dan ook zeker nog andere produkten van Biorigin in huis halen!
http://www.biorigin.it

Posted at 01:56 PM     Read More  

zaterdag - januari 22, 2005

NIEUW - Zuid Afrikaanse wijn.Momenteel hebben we weer druiven van Zuid-Afrika! ( De herfst begint er: het druivenseizoen! ) Ze zijn pitloos en heerlijk vast en zoet van smaak. Eens je die geproefd hebt is er eigenlijk veel kans dat je geen andere meer wil! Het feit dat die druiven zo geweldig zijn, en ook het feit dat je meer en meer goeds hoort over Zuid Afrikaanse wijn, bracht me op het idee van toch ook eens een bio wijn van ginder in huis te halen. We hebben hem al getest en we hebben er geen spijt van!

Natuvin Pinotage Zuid Afrikaanse rode wijn 0,75 liter EKO (wijnjaar 2002)(6,25 €)

Typering: Toegankelijke, soepele fruitige wijn, met bouquet van rijpe rode vruchten zoals bes en framboos. Dieprode kleur.
Culinair: Heerlijk als aperitief, bij jonge kaas, gevogelte, groente- en pasta gerechten.
Druivensoort: Pinotage rode druif
Herkomst: Zuid Afrika, gebied van Western Cape
Gebruiksadvies: Op kamertemperatuur. (min 15°)
Tamelijk hoog alcoholgehalte (14,5%)

PS. Anders dan bij de andere Natuvin wijnen is er hier geen leeggoed statiegeld!

Posted at 02:44 PM     Read More  


©