Category Image NIEUW - UrellPharmatoka (www.pharmatoka.com ) komt met een bijzonder interessant nieuw product: Urell 300 ml (20,55 €).
Het is het concentraat van het sap van de grote Amerikaanse veenbes. Deze heeft een diameter van 1cm ...veel groter dus dan de gewone veenbes zoals wij die hier kennen (...Preiselbeeren in het Duits). De Indianen waren al op de hoogte van het desinfecterend vermogen van deze toen nog zeldzame wilde bessen die ze Atoka noemden. Ze gebruikten de bessen ook voor hun beruchte 'oorlogsverf'. Omdat de bloem van de veenbesstruik op een kraanvogel lijkt, gaven de angelsaksische kolonisten de unieke roodgekleurde, zure en enigszins wrange vrucht de naam 'Cranberry". Veenbessen staan al lang bekend als desinfectant van de urinewegen maar pas sinds een paar jaar kent men precies het werkingsmechanisme. Veenbessen bevatten een uniek scala aan antioxidantia waaronder bijvoorbeeld fenolzuren en flavonoïden maar ook PAC's (A-Proanthocyanidinen). Het zijn deze laatste die antibacteriëel werken. De meeste bacteriën die infecties van de urinewegen in de hand werken, hebben een soort draadjes op hun buitenmembraan, adhesinen genoemd, waarmee ze zich op de binnenwand van de blaas kunnen vasthechten. De Pac's fixeren zich op de uiteinden van deze adhesinen, zodat de bacteriën zich niet meer kunnen hechten aan de blaaswand. De losse bacterie wordt dan op natuurlijke wijze mee met de urine afgescheiden. Veenbessen gaan dus de hechting van bacteriën tegen: dit is wat men noemt het 'bacterio-flush'-effect'.
In de verpakking zit een klein plastiek spuitje waarmee u gemakkelijk kan doseren: aanbevolen wordt per dag 1 dosis van 10 ml opgelost in een glas water of een potje yoghurt of dergelijke.

---

Posted: maandag - oktober 25, 2004 at 03:34 PM          


©