Site menu:

december 2005


november 2005 - december 2005 - januari 2006


4 december

Bitter weinig valt er in de tuin te beleven tijdens een een druil-weekend in december. Niks maar dan ook niks heb ik gedaan in de tuin, behalve de vogelkens gevoederd. Derhalve kan ik jullie enkel weer lastig vallen met een opsomming van het gevogelte, iets wat ook de moeite niet is. Behalve misschien dat er voorwaar een Blauwe reiger neergestreken is op de achterste weide. Wat hij daar kwam zoeken, ik zou het niet weten, tenzij een rustige stek om wat uit te blazen van al dat goudvissen-eten in de buurt.

commentaar


11 december

Alweer een koud weekend met vooral binnenhuis-activiteiten. Gelukkig zijn er deze keer wel foto's van gekomen. De schapen krijgen nu elke dag een emmer verhakselde bieten en wat korrels. Bovendien verkiezen ze momenteel 's nachts de stal boven de open weide. En tegen dat ze dat doen moeten ze het al echt koud vinden. 't zijn mietjes.


commentaar


18 december

Smeltende sneeuw en geregelde regenvlagen in combinatie met schapen: de distels zullen blij zijn. Op een paar weken tijd is de weide waarop ze momenteel zitten helemaal kapot gelopen. De doorgang naar de stal is zelfs al herschapen in een modderlaag van zo'n 5 cm dik. Maar 't ergste van al is dat de akkerdistels daar enorm van profiteren doordat op die manier de wortelbrokjes nog meer verspried worden dan ze op zichzelf al doen. Dat wordt weer veel maaien volgend jaar. snirf.

Staan op het programma voor de komende week: aanplanten van enkele struiken in een verloren hoekje, om nog wat meer gevogelte te lokken (sijsjes!). Het is wachten op de levering van Gelderse roos, Vuilboom, Hazelaar, Zwarte els en Lijsterbes.

commentaar


22 december

Fase één van het grote knotten is uitgevoerd. Naast een uitgeschoten Meidoorn, een wilg en een very heavy Es ook een hoop klein grut ingekort (Sleedoorn, Kardinaalsmuts, Hazelaar,...). Pakweg een vierde van de houtkant is afgewerkt, maar de resterende driekwart is minder stekelig en bevat minder zware takken zo op het eerste zicht (hoop doet leven). Klik hier als je meer wilt weten over hakhout of knotbomen


Na het afzagen en wegslepen van de zware takken was het de moment om wat extra boompjes aan te planten, ter meerdere eer en glorie van het insecten- en vogelbestand. Binnen 5 jaar zal ik het me beklagen als ik ze ook moet knotten. Maar niettemin: 1 Gelderse roos, 2 Vuilboompjes, 2 Zwarte elzen, en 2 Lijsterbessen zitten in de grond.


commentaar


26 december

Drukke tijden op de voedertafel: Turkse tortels, merels, ringmussen, koolmezen, pimpelmezen, vinken en groenlingen

Vinkcommentaarnovember 2005 - december 2005 - januari 2006


vis