Site menu:

juli 2005


juni 2005 - juli 2005 - augustus 2005


1 juli 2005:

Het ruimen van het maaisel is een hels karwij. Een paar uur kunnen afvoeren gisteravond, en amper een vierde weg. Dat wordt zweten dit weekend. Het zou handig zijn om het door een loonwerker te laten doen, maar de weide is nagenoeg onbereikbaar met een traktor.

muurpeper


foto: De Muurpeper staat volop in bloei en trekt redelijk wat insectjes aan.

commentaar


10 juli 2005:

Gepakt op snelheid! Nu ja, snelheid, ok... het maaisel ligt er ook al veertien dagen. De helft was op hoopjes geharkt, een deel daarvan al afgevoerd. Dit weekend de overige hoopjes verder afgevoerd, maar wat er nog op de weide ligt zal blijven liggen vrees ik: hopeloos vastgegroeid door het weer uitlopende gras. Goed voor de diversifiëring zullen we maar zeggen (ahum).

Veel gedierte actief, maar de lokroep van de bbq was sterker dan de drang tot fotograferen. Maar aan de charmes van onderstaand kleine padje kon ik niet weerstaan.

gewone pad

commentaar


10 juli 2005:

De zwartsprietdikkopjes (middelste foto) maken dankbaar gebruik van de overgelaten grasstroken op de hooiweide. Het zijn onopvallende beestjes die pas opvliegen als je ze dichter dan een meter nadert, maar dat wel zeer consequent doen. Niet gemakkelijk te fotograferen dus, vooral niet in combinatie met het heen en weer gewieg van het gras. Maar toch schone kleurkes niewaar?


commentaar


19 juli 2005:

De laatste dagen komt geregeld een veldleeuwerik zingend over onze tuin gevlogen, maar vreemd genoeg zie ik hem nooit landen. Misschien zit hij tussen de bieten van de buur (waar tot vorig jaar telkens mais stond). Tussen die bieten zijn nogal veel plekken onbegroeid gebleven (door de droogte?) waar een leeuwerik probleemloos tussenpast.


21 juli 2005:

Enkele uren bosmaaieren volstonden om de manshoge distels plat te krijgen. Onder het maaien viel vooral het groot aantal Oranje zandoogjes op, maar meer nog de talrijke Zwartsprietdikkopjes. Ik heb mijn illusies opgeborgen dat ik de tuin de eerste jaren distelvrij krijg. Sproeien doe ik niet (meer), door te maaien hoop ik ze op hun plaats te houden en (misschien) op lange termijn te doen afnemen. Zal van de goodwill van de tuin afhangen... Jammer voor de vlinders die talrijk op de distels komen fourageren, maar ze kunnen ondertussen ook op de bloeiende budleia, het leverkruid en op de frambozenstruiken terecht.juni 2005 - juli 2005 - augustus 2005