Site menu:

Mei 2005


apr 2005 - mei 2005 - jun 2005


1 mei 2005:

Of het iets met het hoge gras te maken heeft weet ik niet, maar voor het eerst vond een Torenvalk het de moeite waard om boven onze tuin te komen wiekelen. Als hij (want het was een mannetje) blijft terugkomen moet ik misschien een kastje bijplaatsen.

Verder ook bijzonder tevreden met mijn nieuw speelgoed (sigma 2x converter) waardoor ik met m'n 180mm het effect van een kleinbeeld 570mm krijg. Ambiaans!

kleine muur


meer foto's toegevoegd bij de soortenlijsten.


9 mei 2005:

slak


Met stevige handschoenen aan de wildemannen van de haag te lijf gegaan: Wilde hop en Haagwinde voor een groot deel teruggedrongen, zodat Rozelaars, Sleedoorn en Meidoorn wat meer ademruimte krijgen. Voor de rest geen 'grote' ingrepen, of het moest zijn dat het gras afrijden daartoe gerekend wordt.


17 mei 2005:

Gisteravond in het schemerdonker snorde er, vrij snel, een beest voorbij het livingraam over het gazon. Iets ter grootte van een flinke rat op het eerste zicht. Maar te donker en al te veraf om het goed te zien. Vlak voor hij het hogere gras indook hield hij even halt. Tijd genoeg om de verrekijker -altijd binnen handbereik- te pakken: een egel (lang leve de lichtsterke Optolyths) Misschien heeft hij z'n nest onder de steenstapels naast de meidoornhaag (lang leve de -voorbije- verbouwingen). Het is een hoek van onze tuin waar ik weinig kom, en waar misschien wel meer huist.

Eveneens te beleven in de tuin dit weekend: noeste lijfelijke arbeid! 3 m³ stabilisé, zijnde zo'n 5000 kg zand en cement eigenhandig verschept op ambachtelijke wijze zodat momenteel zowat elke spier in mijn lijf stokstijf staat, inclusief enkele waarvan ik het bestaan niet eens vermoedde. Maar het resultaat is er. nu nog wachten op de levering van FSC-gelabelde massarandouba planken en ik kan dikke trippels tot mij nemen op mijn eigenste terras.

klikken op de foto's voor een groter beeld.


het gat


de berg


stabilisé waterpasmooi waterpas dus


betontegel:
elke 40 cm


de berg in het gat22 mei 2005:

Het doortastend snoeiwerk aan de druivelaars vorig najaar heeft blijkbaar geen onherstelbare schade aangericht. Meer nog: ze schieten uit zoals ze volgens het boekje verondersteld worden te doen. Benieuwd of de verdere ontwikkeling ook volgens het boekje blijft gaan...

verder nog een aantal beestjes kunnen vastleggen:
Grote wegslak (jong exemplaar) Grote wegslak (jong exemplaar),
Azuurwaterjuffer (Coenagrion puella),
een tot op heden (mij) onbekende zweefvlieg
en een langpootmug.

update 23 mei: de onbekende zweefvlieg blijkt een Grote fopwesp (Chrysotoxum cautum) te zijn,


26 mei 2005:

Warme avond, jammergenoeg niet meer veel licht, waardoor het twijfelen wordt tussen het diafragma dichtknijpen voor de scherptediept en een korte sluitertijd voor de bewegingsonscherpte. Veel klein grut aktief, waaronder een gaasvlieg en een soldaatje.

gaasvlieg
soldaatjeapr 2005 - mei 2005 - jun 2005