Site menu:

April 2005


maa 2005 - apr 2005 - mei 2005


3 april 2005:

Hard labeur alweer dit weekend bij het uitgraven van het terras. Na het uitsorteren van steenbrokken en stukken dakpan worden de aardekluiten en graszoden fijngehakt met spade en hark om onmiddellijk uitgestort te worden op de plaatsen waar nog aarde nodig is om de grootste putten weg te werken. Op deze nieuwe kale plekken gras gezaaid. Sportgras nog wel. As if! Gelukkig wordt de rest van de tuin ook wakker. De grote pruimelaar staat prachtig in bloei en het kleine grut is al volop in actie. Een verdwaald waterhoentje zorgde zaterdagvoormiddag voor uitbreiding van de lijst waargenomen vogelsoorten. Een afgevlogen Gehakkelde aurelia en een blauwtje stonden al op de lijst, maar toch een leuk weerzien na die lange winter.10 april 2005:

klik voor groterDe laatste vierkante meters zijn uitgegraven, de vrijgekomen grond camoufleert nu de grootste niveauverschillen. Op de blote aarde gras ingezaaid, dat nu netjes door ringmussen en houtduiven weer opgevreten wordt. Er zal nog wel genoeg overschieten zeker...
MAAR! Spawn Of The Devil ! distels, brandnetels en ellendig veel Haagwinde steken overal de kop op. Maaien? Spuiten? Ik ben er eerlijk gezegd nog niet uit. Ik voel voorlopig niet veel voor de gifspuit, dus proberen met de grasmaaier?

De fruitbomen vieren hun hoogdagen: pruimen en kerselaars volop in bloei, appels en peren worden wakker. Mooi.17 april 2005:

One more rainy day.


O frustratie! Een heel weekend nagenoeg ononderbroken miezerweer. En zoveel te fotograferen: de uitlopende haag, de blaadjes van de Anna späth, de bloesems van de Conférence, tientallen Pinksterbloemen, nijvere beestjes,... . En er moet dringend een klimding voorzien worden voor de druivelaars, en ik moet nog snoeihout opruimen van de meidoornhaag,
en ik moet nog mijn terras leggen, en ik moet de netels nog een loer draaien, en... Nu ja, de regen zal wel goed zijn voor iets zeker? (voor de distels bijvoorbeeld...grmbl...).


19 april 2005:

Hurray! Ook dit jaar broeden de steenuiltjes in onze tuin. Dan wel niet in de nestkast, maar in de oude knotwilg 20 meter verderop. Om evidente redenen vermijd ik de omgeving een beetje, dus geen foto's.


20 april 2005:

In de rapte een paar foto's. Klikken voor grotere weergave.

pinksterbloem
grote wegslak
conference


22 april 2005:

Daar zijn ze weer, de kabaalmakers! Maar toch blij dat ze terug zijn.

ransuil24 april 2005:

dotterbloemHet tapijt van brandnetels dat de doorgang naar het kippenhok flankeerde werd een serieus probleem voor kleine blote beentjes die kippen willen voederen. Daarom met pijn in het hart zeer plaatselijk gesproeid met Bofix.
Grote vuiligheid, I know... . Maar dan beter ineens deftig de netels om zeep helpen dan een halfslachtige sproeibeurt die om de zoveel tijd moet herhaald worden. Niettemin diepe zucht, ik deed het niet graag.Eveneens gepresteerd dit weekend: steundraad gemonteerd voor de druivelaars. Dat ze nu maar rap beginnen groeien!
En wat die laatste foto (poekie met sourie-garni) betreft: ik weet het, de ruit is vuil...


maa 2005 - apr 2005 - mei 2005