Visual Basic 2012 Voorbeelden
   

visual basic 2012 broncode voorbeelden

Blijf op de hoogte van de recente aanpassingen op vbvoorbeelden!

Microsoft Visual Studio 2012Microsoft Developers Network - Visual BasicMicrosoft .NET Framework

30.19. XML Schemas en Visual Studio

Print Email Deel op Twitter Deel op Facebook

Dit artikel is gepubliceerd op maandag 15 oktober 2012 op vbvoorbeelden, bezoek de website voor een recente versie van dit artikel of andere artikels.

30.19.1. XML Schema Genereren in Visual Studio

Indien er nog geen schema bestaat voor bepaalde XML documenten, dan kan je deze ook met Visual Studio op basis van deze XML documenten genereren.
Hiervoor kies je in de XML menu voor Create Schema.  Visual Studio zal naar best vermogen een XML schema creëren.

30.19.2. XML Schema Validatie in Visual Studio

Zolang het XML schema (.xsd file bijvoorbeeld) aanwezig is in het Visual Basic project waarin je ook het XML data document opstelt, wordt dit XML data document meteen (at design time) gevalideerd bij het opstellen.  Een warning of error verschijnt in het Error List toolvenster indien je een inbreuk maakt tegen iets wat de grammatica of het vocabulair van het schema vastlegt.

Indien je niet met een namespace in het XML data bestand aangeeft wat de targetnamespace is, kan je nog altijd bij de properties van dit XML data bestand via de XML Schema explorer aangeven welk schema en targetnamespace van toepassing is.

Dit artikel is gepubliceerd op maandag 15 oktober 2012 op vbvoorbeelden, bezoek de website voor een recente versie van dit artikel of andere artikels.