Visual Basic 2012 Voorbeelden
   

visual basic 2012 broncode voorbeelden

Blijf op de hoogte van de recente aanpassingen op vbvoorbeelden!

Microsoft Visual Studio 2012Microsoft Developers Network - Visual BasicMicrosoft .NET Framework

35. Nieuw in Visual Basic 2012 - 11.0

Print Email Deel op Twitter Deel op Facebook

Dit artikel is gepubliceerd op maandag 15 oktober 2012 op vbvoorbeelden, bezoek de website voor een recente versie van dit artikel of andere artikels.


Met de komst van Visual Studio 2012 wordt onze ontwikkelomgeving weer wat rijker aan functionaliteiten.  Vermeldingswaardig is bijvoorbeeld het Call Hierarchy toolvenster, nu ook beschikbaar voor Visual Basic projecten, die ons toelaat weer te geven welke calls gemaakt zijn van en naar een bepaalde geselecteerde method, property of constructor.
Dit stelt ons in staat om makkelijker te doorgronden hoe bepaalde code functioneert en wat het effect zou zijn van bepaalde aanpassingen.

In dit hoofdstuk gaan we echter geen bespreking houden van de nieuwe IDE maar behandelen we enkel nieuwe taalfeatures van Visual Basic 2012, ook wel Visual Basic 11 (of 11.0) genoemd.

Voor wie programmeren of Visual Basic nieuw is, of voor wie zaken als namespaces, iterators of asynchrone code niet bekend in de oren klinken, kan beter dit hoofdstuk overslaan en later hier op terug komen.

Een kleine uitbreiding is er gekomen in verband met het Global keyword.
Dit is geen grootste aanpassing, wat niet gezegd kan worden over de nieuwe Iterator functies of properties waarin we eindelijk, net als in C# al mogelijk was, gebruik kunnen maken van Yield statements.
Een misschien nog intressantere hieraan gerelateerde uitbreiding krijgen we met Async en Await, waardoor het uitschrijven van asynchrone code eenvoudig wordt.

Onderwerpen

  2012  nieuw
  2012  nieuw
  2012  nieuw
  2012  nieuw
  2012  nieuw


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 15 oktober 2012 op vbvoorbeelden, bezoek de website voor een recente versie van dit artikel of andere artikels.