Visual Basic 2012 Voorbeelden
   

visual basic 2012 broncode voorbeelden

Blijf op de hoogte van de recente aanpassingen op vbvoorbeelden!

Microsoft Visual Studio 2012Microsoft Developers Network - Visual BasicMicrosoft .NET Framework

8.4. Lokale Variabelen en Argumentvariabelen

Print Email Deel op Twitter Deel op Facebook

Dit artikel is gepubliceerd op maandag 15 oktober 2012 op vbvoorbeelden, bezoek de website voor een recente versie van dit artikel of andere artikels.

Twee soorten van variabelen kennen we ondertussen.  Lokale en argumentvariabelen.

Lokale variabelen zijn variabelen gedeclareerd op procedureniveau.  Deze hebben een geldigheidsbereik (ook wel "scope" genoemd, of dus het bereik waarin je deze variabelen kan aanroepen) die begint bij declaratie en afloopt op het eind van de procedure (End Sub).  Men kan voor de declaratie van die variabelen of buiten de procedure waarin die variabelen gedeclareerd zijn, dus geen aanroep doen naar deze variabelen.

Zolang de procedure die invoering is, zitten deze variabelen in het geheugen.  Na uitvoering van de procedure zullen deze uit het geheugen verdwijnen.

Argument variabelen zijn gedefinieerd in een argumentenlijst (tussen de haakjes) en hebben een scope die gelijk is aan de volledige procedure waarin ze gedefinieerd zijn.  Buiten deze procedure kunnen ze dus niet aangeroepen worden.

De levensduur (periode waarin ze in het geheugen zitten bewaard) van deze argumentvariabelen is gelijk aan de levensduur van de procedure.  Dus enkel wanneer die procedure in uitvoering is, zitten deze in het geheugen.

Dit artikel is gepubliceerd op maandag 15 oktober 2012 op vbvoorbeelden, bezoek de website voor een recente versie van dit artikel of andere artikels.