Visual Basic 2012 Voorbeelden
   

visual basic 2012 broncode voorbeelden

Blijf op de hoogte van de recente aanpassingen op vbvoorbeelden!

Microsoft Visual Studio 2012Microsoft Developers Network - Visual BasicMicrosoft .NET Framework

1. Inleiding op Visual Basic

Print Email Deel op Twitter Deel op Facebook

Dit artikel is gepubliceerd op maandag 15 oktober 2012 op vbvoorbeelden, bezoek de website voor een recente versie van dit artikel of andere artikels.


Om een applicatie op te bouwen hebben we een project nodig.
Een project is een technologische eenheid die deel uitmaakt van het te ontwikkelen systeem.  Verschillende soorten van projecten kunnen met Visual Studio gecreëerd worden, enkele veelgebruikte zijn : Console Application, Windows Forms Application, WPF Application, ASP.NET Web Application, Class Library, ... .
Een solution is de gehele oplossing voor een bepaald probleem, of de verzameling en configuratie van alle onderdelen (als projecten) die deel uit maken van het te ontwikkelen systeem.  Dergelijke solution bestaat uit één of meerder projecten.

Alle voorbeelden en oefeningen die je hier vindt zijn gemaakt voor console applicaties.
Dit soort van applicaties heeft beperkte mogelijkheden voor invoer en uitvoer, en zijn vooral bedoeld voor het creëren van opdrachtregel programmas.  Andere types van projecten, zoals Windows Forms applicaties, hebben een meer uitgebreide GUI ("Graphical User Interface"), maar zijn een stuk moeilijker om op te stellen.
Hier worden console applicaties gebruikt om de voorbeelden duidelijk en eenvoudig te houden.

Modules worden gebruikt als codeblokken waarin we onze broncode plaatsen.

Nadat Visual Studio geïnstalleerd is, dien je een console applicatie te creëren.

Aan deze applicatie kunnen de broncode documenten, die van de website gedownload werden, worden toegevoegd.  Je kan dit doen door te kiezen voor de optie "Add Existing Item ...", in de "Project" menuoptie.  In het venster dat verschijnt kan je alle broncode documenten selecteren die je wenst toe te voegen.

Indien je nu meerdere modules (of klassen) in het project staan hebt, hoef je aan het project (de console applicatie) enkel nog aan te geven met welke module (of klasse) wordt gestart.  Dit startup object kan worden ingesteld in de project eigenschappen.  In Visual Studio kan je deze eigenschappen bereiken door de kiezen voor "<name-of-the-project> Properties ..." in het menu "Project".  Op het "Application" tabblad, in de "Startup object" optie, kies je de naam van de module (of klasse) uit die je wenst uit te voeren.

Onderwerpen

  2012 2010 2008
  2012 2010 2008
  2012 2010 2008
  2012 2010 2008


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 15 oktober 2012 op vbvoorbeelden, bezoek de website voor een recente versie van dit artikel of andere artikels.