Om honden te verstaan moet je eerst de hondentaal leren...

 

herwerkt op 15/10/2008
   
   
Hieronder volgen een aantal links naar interessante pagina's die ons veel info boden over het gedrag van honden.

Readme first
 
Articles about dogs: Sirius
Dr. P's Dog Training Library
Dog training articles
Obedience training
Gedrag van honden: agressie
Werner Freund - wolven ten top - teveel gedrag?
 
Afwijkend gedrag
Puppy testen1
Puppy test 2
Body language
Taking the lead
Communicatie bij wolven
Voorbeelden: cursor op foto houden
 

Onze honden:

Links een foto van Boomer een kruising (reu) tussen een Rottweiler en een Duitse herder. Boomer is een specialleke waarvoor we eerst een handleiding moesten vinden. We waren verplicht heel veel gedrags-literatuur door te nemen.  Volgens Ian Dunbar  kan je hem catalogeren "as an opportunistic dog". We leerden (ook respecteren) dat de genen van een waak- en verdedigingshond niet dezelfde zijn als die van een gezelschapshond. Nu heb ik een fantastische hond die (mij heel veel leerde en)  thuis zijn taak nogal serieus neemt maar waarmee we desondanks toch met een gerust hart onder de mensen kunnen komen.

Rechts een beeld van onze Labrador(teef) Zara. Zara is een schoolvoorbeeld van een gezinshond. Haar enige nadeel is dat ze bij momenten vrij veel haar verliest. Dit is misschien wel normaal maar toch niet echt aangenaam. Welopgevoede, gezonde labradors zijn vrijwel altijd lief, alhoewel... temperament heeft ze ook en natuurlijk apporteert ze als de beste. Belangrijk detail;  Zara is een gesteriliseerde teef.

   

En van de belangrijkste zaken die ik geleerd heb zijn dat honden in een wereld leven die niet de onze is. Het zijn dieren die consequent zijn maar die geen menselijkheid kennen. Jaloerheid is voor hen een enorme drijfveer, waarvan je kan gebruik maken om ze zeer snel iets aan te leren.


Mini fotoalbum: klik op de fotos & je krijgt bijbehorende uitleg.

 
               
      afmetingen      
               

herwerkt op 09/02/2003