massagepraktijk  
 
 

Sporttaping, kinesiotaping & bandagering

Waar komt het vandaan en wat is KINESIO TAPING ?

Kinesio Taping komt oorspronkelijk uit Japan, het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam.  Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciale tape.  De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen.  Kinesio Taping is 25 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Kenso Kase.  Het verschil tussen de gewone sporttape en de Kinesio Tape ligt in het feit dat de Kinesio Tape rekbaar is tot 130 - 140 % van de oorspronkelijke lengte.  Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging.  De Kinesio Tape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de Tape de huid een stukje optilt. Functie van  Kinesio Tape :
1. Pijndemping.
2. Geeft steun aan spieren en gewrichten.
3. Verwijdert oedeem.
4. Corrigeert gewrichten en weefsel.Voordeel van deze methode, de tape kan dagen blijven zitten.  De tape heeft een dikte en gewicht van de huid, is hypo-allergeen, ademend en bezit geen contra-indicaties voor het gebruik.

Toepassing : achillespeesklachten, schouderklachten, rugklachten, tenniselleboog, verstuiking en kneuzingen, e.a.

Prijs: 10 € exclusief materiaal .

Sportclubs en sportverenigingen die van onze diensten willen gebruik maken gelieve een afspraak te maken voor gratis offerte.