Deze 7-koppige formatie uit het Gentse speelt voornamelijk in de oude-stijl jazz (New-Orleans).

De groep werd (in 1996) oorspronkelijk in feite opgericht voor een eenmalige gelegenheid (opendeurdag van de Gaspard de Colignyschool te Gent). Van het één kwam echter het ander en er volgden ondertussen vele mooie optredens, waaronder ook veel gospelconcerten. Het repertoire bestaat inderdaad voor een groot deel uit gospels en spirituals en de naam van de groep verwijst dan ook bewust naar het vanouds gekende nummer 'Just a closer walk with Thee'.

De begeleiding gebeurt op contrabas, drums en banjo (of gitaar).

De trompet, clarinet, trombone en sax nemen de melodie en de meeste solo's voor hun rekening.

Verschillende nummers worden ook (samen) vocaal gebracht, waarbij mettertijd spontaan een tweede en soms derde partij ontstond. Bij gospelconcerten mogen we bovendien rekenen op de medewerking van onze sympathieke zangeres Jenny Brown.

Typisch aan jazzmuziek is de opeenvolging van solo's van de verschillende instrumenten: er wordt dus veel geïmproviseerd.

Aangezien zowel de meer ingetogen als de uitbundige en swingende nummers worden vertolkt, en de muzikanten er zelf altijd plezier in hebben, is het bijwonen van een optreden altijd een sfeervol gebeuren.

 

Contact:   Le:o) De Potter