De weldaad van chocolade.

Goed nieuws voor suikerzieken : chocolade zonder suiker bestaat ... en het is lekker !

"Als men cacao drinkt reist men een ganse dag zonder honger nog vermoeidheid".
(Diaz del Castillo gezel van Cortes)

Bron van energie.

De voedingswaarde van chocolade werd niet alleen door de kolonisten op prijs gesteld maar ook door sportlui gedurende hun krachtsinspanningen.
De componenten van chocolade zoals ijzer, magnesium en vetten zijn erg belangrijk voor herstellende zieken.

Liefdesdrankje

De Azteken en de Mayas beschouwden dit cacaodrankje als lustverwekkend. De Azteekse keizer Moctezuma dronk het om vrouwen " beter te kunnen benaderen" .
Le théologien Fransiscus Rauch écrit en 1624 : "Ce breuvage bu dans les couvents y enflamme les passions".

De Azteekse keiser Moctezuma

Antidepressivum

In de 16 de eeuw dronken de dames van de Spaanse adel het tot in de kerk toe. Hielp het hen de lange, saaie missen verdragen? Vandaag weten we ook dat phenyléthylamine positief werkt in geval van depressies.

Chocolade voor diabetici

Goed nieuws voor suikerzieken : chocolade zonder suiker bestaat !
Hier wordt suiker vervangen door Maltitol. Maltitol is onschadelijk voor deze zieken. Klinisch werd bewezen dat Maltitol, gewonnen uit gerst, beter verdragen wordt door maag en darmen.
Raadpleeg Uw dokter voor verdere inlichtingen.


Menu | Ontdekking | Fabriceren | Weldaad | Recepten | Infos | Schrijf ons