Van de cacaogranen tot de praline.


"Telkens je deze 15 gr. geluk tussen je vingers houdt, moet je denken aan de lange weg die het hapje aflegde om praline te worden."

De chocolade als basis.

Chocolade wordt gefabriceerd met cacaogranen afkomstig uit de vrucht van de cacaoboom. De cacaobomen groeien meestal in de landen van het evenaarsgebied.



Na de oogst worden de granen eerst gedroogd in de zon en daarna naar de chocoladefabrieken gestuurd. Daar worden de granen geroosterd en gemalen tot cacaopoeder of geperst om cacaoboter te maken.

Chocolade is tenslotte een mengeling van cacaopoeder, cacaoboter, melk en suiker. De kleur wordt vastgesteld door de verhouding van ieder ingrediŽnt. :

De keuze van de ambachtslieden.


De versiering is nog vandaag handwerk.
De chocolatiers zoeken de beste cacao en de fijnste ingrediŽnten zorgvuldig uit voor de voorbereiding van het vulsel van de pralines.
De kwaliteit van de chocolade hangt af van de cacaogranen en de verhouding van de ingrediŽnten. Zij stellen geur, kleur en smaak vast.
De praline en zeker de versiering is meestal nog handwerk. De jarenlange ervaring en handigheid van de ambachtsman bezorgt de praline haar beroemde kwaliteit waardoor ze als luxeprodukt wordt erkend.


Menu | Ontdekking | Fabriceren | Weldaad | Recepten | Infos | Schrijf ons