De Azteken, de ontdekker van de chocolade.De Azteken consumeerden chocolade onder de vorm van een bitter drankje.

De ontdekking van chocolade een "godendrank"

Christoffel Colombus ontdekte de chocolade in de Nieuwe Wereld. De Azteken consumeerden chocolade onder de vorm van een bitter drankje op basis van gebrande cacao granen en specerijen. Het was helemaal niet te vergelijken met de chocolade die we nu kennen. De conquistadores vonden het ondrinkbaar.
Niettemin werd deze drank bij de Azteken zeer gewaardeerd en enkel de rijke mensen dronken hem. De cacaogranen werden door de inboorlingen ook als geld gebruikt, waardoor de conquistadores het in het begin zagen als een ruilmiddel voor het bekomen van goud.


De chocolade verovert Europa, het oude continent

Dankzij de toevoeging van rietsuiker werd cacao als drank erg geapprecieerd door de Europese adel. In die tijd werd chocolade dikwijls voorgeschreven door de dokters als geneesmiddel.
Het fabrieksgeheim werd jaloers bewaard door de Spaanse aristocratie. Toch doordringt het succesvolle drankje de Europese grenzen. Elk land past het drankje aan zijn eigen smaak en temperament aan.

De praline en zijn speciale verpakking "ballotin " genoemd.

Van in het begin van zijn Belgische carrière is de praline synoniem voor geschenk. Nochtans kennen we de praline onder haar huidige vorm van "gevuld hapje" slechts sinds 1912.
Met pralines moet voorzichtig omgesprongen worden vandaar dat er ook een speciale verpakking voor ontworpen werd : "het ballotin" Van toen af werd de praline een ideaal geschenk voor iedere gelegenheid.


Menu | Ontdekking | Fabriceren | Weldaad | Recepten | Infos | Schrijf ons