Hanna Drzewiecka ( viool )


De Poolse violiste Hanna Drzewiecka, werd geboren in Bydgoszcz in 1970. Ze doet haar middelbare studies aan de muziekschool en volgt vervolgens - vanaf 1989 - de lessen aan het conservatorium van haar geboortestad. In 1991 wordt ze toegelaten aan het conservatorium Frederik Chopin in Warschau in de klas van K. Podejko. Daar wordt haar in 1994 de graad van "Master of Music" toegekend.

Een jaar later, leerling in de klas van T. Adamopoulos, behaalt ze het Hoger Diploma aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. In 1996 voltooit zij haar studies kamermuziek bij V. Spanoghe.

Van 1984 tot 1992 vervolmaakt Hanna Drzewiecka zich te Lancut (Polen) bij leraren van verschillende nationaliteiten zoals Z. Brzewski, E. Feltz, M. Frischenschlager, J. Kaliszewska en M Yashvili. In 1993 en 1994 ontvangt zij een speciale prijs op de internationale "master classes" van A. Gertler in Hamm (Duitsland) en in Spa. Zij neemt ook deel aan verschillende wedstrijden, vooral in Polen.

In 1996 wordt zij bovendien laureaat van het "Tenuto"-concours en wint de prijs die werd uitgereikt door SABAM voor de beste vertolking van het I ste vioolconcerto van F. Van Rossum.

Zij trad reeds op met het Filharmonisch orkest van Bydgoszcz, met de capella Bydgostiensis, met het kamerorkest van Warschau en met het Filharmonisch orkest van de VRTN. Zij is eerste viool van het kwartet Kryptos.