MUTATIES EN KLEUREN


lichtgroen
donkergroen
olijfgroen
De lichtgroene Catharina parkiet. Inmiddels zijn er al diverse mutaties ontstaan van deze bijzonder aardige vogels. Op de foto hierboven ziet U een groene mutaties, de vererfing is dominant en kan zowel enkel als dubbel factorig zijn. Een dubbel factorige vogel, de olijfgroene. Nu kan men pas goed de donkerfactor in de vogel herkennen aan de goudkleurige bui
zeegroen/hemelsblauw
kobaltblauw
mauve
Hemelsblauw of beter gezegd zou zijn een zeegroene! De blauw mutatie is niet voledig en daarom spreken we van zeegroen, de verefing is recessief. In combinatie met de donkerfactor krijgt men donkerzeegroen (kobalt). Vooral de kopkleur is erg mooi donkerblauw gekleurd, een echt "plaatje" om te zien! En met twee donker factoren, de olijfzeegroene (mauve). De veerstructuur van deze vogels doet vaak wat rommelig aan, dit komt door de donkerfactor en kan door streng te selecteren voorkomen worden.
creme ino
 
lutino
 


Een lutino met een donker factor. Opvallend is dat men de donker factor in de vogels kan herkennen, deze zijn dieper geel gekleurd. De vererfing is geslachtsgebonden. In combinatie met zeegroen krijgt men de creme-ino, nu kan men goed zien dat de blauw mutatie niet zuiver is want anders had men albino's gehad en deze vogels laten nog duidelijk geel zien!