beginpagina repertoire foto´s English version

De Camer van Musiecke

Sedert 1996 spelen Kathleen Houtteman (blokfluit), Eric Hoorens (luit) en Frank Travers (viola da gamba) samen onder de naam De Camer van Musiecke. Ze nemen vooral muziek uit de 16de en begin 17de eeuw op hun repertoire, waarbij de nadruk op de kunst van het diminueren (versieren van de melodie met vlugge nootjes), transporteren (vervoeren) en gratineren (gratie verlenen) gelegd wordt. Ze spelen zichtbaar met plezier, hoorbaar muzikaal en tastbaar samen.
Bijwijlen worden ze artistiek gecoached door Lieven Misschaert.

Wilt u de Camer horen spelen? Klik dan op een instrument!

Kathleen blokfluit Kathleen Houtteman volgde les bij heel wat gerenommeerde blokfluitspelers, met name Patrick Peire, Florian Heyerick, Patrick Laureys, Ellen Delahanty, Tomma Wessel. Ze speelt op een hele resem copieën van historische fluiten, maar vooralsnog één tegelijk. Na fel opgemerkte solo-optredens in de Egyptische Sinaï en in de Noordelijke Sahara wordt ze in muziekmiddens "De windpijp van de woestijn" genoemd. Haar waarde bedraagt sindsdien 50 kamelen. Ook in het hoge noorden speelde ze een opmerkelijk soloconcert. Kortom, van in de tropen tot de poolcirkel weerklinken de zoete tonen van haar fluit.
Eric Hoorens, leerling van Lieven Misschaert, was voor zijn discipline twee keer laureaat aan het Conservatorium van Brugge. Hij speelt op een 6-korige luit. Hij houdt ervan zich te verkleden in historische kostuums, maar vindt er nooit één in zijn maat. Hoewel Eric zich sterk op een historisch accurate uitvoeringspraktijk en vingertechniek toelegt, volgt hij het voorbeeld van zijn 16de-eeuwse collega's niet, die hun luit meenamen naar bed om hem vochtig te houden. Eric geeft vooralsnog de voorkeur aan zijn vrouw. luit Eric
Frank gamba Frank Travers werd opgeleid door Dirk Van Meirvenne en speelt in verscheidene gamba-consorts. Hij speelt op een basgamba. Hij is de charmantste, verstandigste, sportiefste, vrijgevigste, edelmoedigste, kortom: de beminnelijkste van het gezelschap. Hij schrijft de teksten van de programma's en curricula.

Bij gelegenheid doet de Camer van Musiecke een beroep op één of meer zangers.

Meer informatie? Contact opnemen?

De Camer van Musiecke
Maalse Steenweg 94
B-8310 Brugge
tel 050 35 79 97
fax 050 37 27 82
frank.travers@skynet.be
Terug naar beginpagina